33 items total
Karote ar caurumiem ELEVATE STEEL, Joseph Joseph JS10165
Kartupeļu stampa DELTA, salokāma, Joseph Joseph
16 €
JS10161
Kartupeļu stampiņa DUO, Joseph Joseph
12 €
JS80004
Konditorejas lāpstiņa DUO, Joseph Joseph
12 €
JS80030
Pannas lāpstiņa DUO, pelēka/sarkana, Joseph Joseph JS80036
Saldējuma kausiņš DIMPLE, zaļš, Joseph Joseph JS20046
Saldējuma kausiņš DUO COMPACT, Joseph Joseph
12,19 €
JS80002
Up
More products

Virtuves piederumi - jūsu svarīgākie virtuves rīki

Kas ir virtuves piederumi?

Virtuves piederumiem ir izšķiroša nozīme ēdienu gatavošanā, un tie ir instrumenti, ko izmanto ēdiena pagatavošanā, gatavošanā un pasniegšanā.

Tie ir nepieciešami rīki, kas padara ēdienu gatavošanu vienkāršāku, ātrāku un efektīvāku. Daži no izplatītākajiem virtuves darbarīkiem ir šādi:

  • Maisīšanas karote tiek izmantota biezas konsistences ēdienu, piemēram, mīklas, sajaukšanai.
  • Virtuves piederumu komplekts kas bieži ietver dažādas karotes, pavārnīcas, dakšiņas, pavārnīcas utt.
  • Virpotājs: Apgriezni izmanto, lai ātri apgrieztu pārtikas produktus, piemēram, omleti, pankūku vai zivs gabalu.
  • Rievota karote ļauj notecēt šķidrumam, tāpēc tā ir ideāli piemērota dārzeņu nosusināšanai, ēdiena uztveršanai no sautējuma vai zupas
  • Ar mīklas otiņu pirms cepšanas ēdienu var pārklāt ar marinādi, izkausētu sviestu vai olu krējumu.
  • Kartupeļu spiede to izmanto, lai sasmalcinātu mīkstus produktus, piemēram, kartupeļu biezeni, ābolu mērci un ceptas pupiņas.
  • Izsmidzināmie produkti kreppēm tiek izmantoti, lai izklātu mīklu uz krepu mašīnām.
  • Virtuves lāpstiņa ir , ko izmanto ēdiena gatavošanai un cepšanai (uzklāšanai, samaisīšanai, apvēršanai utt.)
  • Virtuves pavārnīcas tiek izmantotas zupu, sautējumu un citu šķidrumu pasniegšanai.

Ir vēl vairāki citi virtuves rīki, un katram no tiem ir atšķirīgs pielietojums. Nepieciešamā aprīkojuma veidu noteiks specifiskie kulinārijas uzdevumi un šefpavāra vēlmes.

No kādiem materiāliem tiek izgatavoti virtuves piederumi?

Virtuves instrumentu izgatavošanai var izmantot vairākus materiālus. Izvēle ir atkarīga no virsmas, uz kuras vēlaties tos izmantot (pannas, katla vai virtuves trauka virsmas), taču visbiežāk virtuves piederumu izgatavošanai izmanto šādus materiālus:

  • Plastmasa: Plastmasas trauki ir viegli un pieejami. Tās var izkust vai deformēties, ja tiek pakļautas pārmērīgai karstuma iedarbībai, taču tās ir lieliski piemērotas lietošanai ar nepielipīgiem virtuves traukiem.
  • Nerūsējošais tērauds: Nerūsējošais tērauds ir izturīgs, nerūsējošs un higiēniski drošs materiāls. Nerūsējošā tērauda izturība padara to ideāli piemērotu lietošanai ar augstas temperatūras kulinārijas ierīcēm.
  • Neilons: Neilona virtuves aprīkojums ir izturīgs pret skrāpējumiem un karstumu. Tās ir vieglas un lētas, taču, ja tās tiek pakļautas intensīvai karstuma iedarbībai, tās var izkausēties vai deformēties.
  • Silikons: Šis materiāls ir ideāli piemērots lietošanai ar nepielipīgiem traukiem, jo tas ir karstumizturīgs un nepielipīgs. Ar silikona virtuves piederumiem jūsu katli un pannas netiks saskrāpēti.
  • Koks: koka trauki ir droši pret nelīpošām virsmām un nesaskrāpē katlus un pannas. Ar atbilstošu apkopi tās var izturēt ļoti ilgu laiku un ir arī karstumizturīgas.

Varat arī iepazīties ar mūsu iepirkšanās ceļvedi par 10 svarīgākajiem virtuves piederumiem, lai uzzinātu, kādus citus virtuves piederumus ir vērts iegādāties.