maisīšanas karotes

12 items total

Bāra karotes - paredzētas ātrai un vieglai dzērienu maisīšanai

Kas ir bāra karotes?

Bāra karotes ir karotes ar garu kātu, kas īpaši paredzētas dzērienu sajaukšanai. Tām bieži vien ir savīta vārpsta, kas atvieglo to lietošanu dzērienu maisīšanai un kraušanai. Tie ir vidēji aptuveni 30 cm gari, lai tos varētu ērti lietot kopā ar garām dzērienu glāzēm un kokteiļu šeikeriem.

Pateicoties savītajam vārpstiņam, bārmeņi var viegli aizsniegt augstu glāžu vai šeikeru dibenu un izmērīt nelielu sastāvdaļu daudzumu, piemēram, rūgtvielas pilienus.

Bāra karotes roktura pretējā galā bieži redzams plakans disks, ko var izmantot, lai saberztu, piemēram, augļus vai cukura kubiņus.

Kādi ir kokteiļu maisīšanas karotīšu veidi?

Mūsu veikalā Kulina ir pieejamas dažādas bāra karotes no tādiem pazīstamiem ražotājiem kā Alessi un House Doctor. Tālāk ir minēti daži no dažādiem bāra karote veidiem:

  • Bāra karote ar savītu rokturi: Populārākajam bāra karotestilam ir savīts rokturis un garš, tievs kāts.
  • Lāstekas formas bāra karote: Šī veida bāra karote ir piemērota slāņainu kokteiļu pasniegšanai, jo tai ir asaras formas galviņa.
  • Muddler bāra karote: Šāda veida bāra karote vienā galā ir bļitotājs, ko var izmantot garšaugu, augļu un citu lietu smalcināšanai.
  • Trident bāra karote: Šim bāra karote stilam ir trīs zobi, kurus var efektīvāk izmantot kokteiļu sajaukšanai.

Kāpēc daži kokteiļi ir jāsamaisa, bet citi jāsakrata?

Kokteiļa kratīšanas vai maisīšanas tehnika var būtiski ietekmēt tā galīgo garšu un tekstūru. Parasti kokteiļus, kas satur duļķainas vai viskozas sastāvdaļas, piemēram, augļu sulas, krējumu vai olu baltumus, parasti krata. Šo sastāvdaļu kratīšana, izmantojot kokteiļu šeikeris tiek iegūts putojošs, labi sajaukts dzēriens ar vieglāku tekstūru.

Savukārt kokteiļus, kas satur dzidrus, stiprus alkoholiskos dzērienus un liķierus, piemēram, Martini vai Manhetenas kokteili, parasti maisot. Maigi maisot ar bāra karote, sastāvdaļas sajaucas, pārāk neatšķaidot dzērienu, tādējādi radot vienmērīgu un līdzsvarotu kokteili.

Turklāt kokteiļa kratīšanas vai maisīšanas izvēle var būt atkarīga arī no vēlamās dzēriena temperatūras un atšķaidījuma. Sakratot kokteili, dzēriens parasti ir aukstāks un vairāk atšķaidīts nekā maisot, kas var radīt spēcīgāku un mazāk atšķaidītu kokteili.

Galu galā lēmums par kokteiļa kratīšanu vai maisīšanu ir atkarīgs no receptes un vēlamās dzēriena garšas un tekstūras.

Papildus maisīšanas karotei jums var būt nepieciešami arī citi bārmeņa rīki, tāpēc pārbaudiet mūsu kolekcijas ar džigeriem, bārmeņu komplektiem un citiem bārmeņa rīkiem.

Ja esat kokteiļu cienītājs vai meklējat elegantu dāvanu, jums vajadzētu arī pārlūkot mūsu kokteiļu glāžu un garu dzērienu glāžu kolekcijas, lai iegūtu stilīgus stikla traukus dzērienu baudīšanai.