paplātes

89 items total
Suši un sašimi šķīvis STONE SLAB 35 x 20 cm, MIJ MIJC0456
Servēšanas šķīvis LEGIO NOVA, balts 37 x 13 cm, Eva Solo ES887294
Servēšanas šķīvis RIDGED INDIGO 19 x 13 cm, MIJ
12,09 €
MIJC2300
Servēšanas šķīvis LEGIO NOVA 37 x 32 cm, Eva Solo ES887261
Uzkodu dēlītis STONE SLAB 22 x 13,5 x 1,8 cm, MIJ MIJC7177
Servēšanas šķīvis AQUA SPLASH 20 x 14 cm, zils, MIJ MIJC5428
Deserta šķīvis 21 cm, pelēks/rozā, Bitz
15,72 €
BITZ821407
Servēšanas šķīvis LEGIO NOVA 37 x 25 cm, Eva Solo ES887291
Servēšanas šķīvis FROMAGE 18 cm, brūns, koks, Nicolas Vahé NV161601456
Suši un sašimi šķīvis COBALT BLUE 43 x 22,5 cm, MIJ MIJC6243
Uzkodu plate STONE SLAB 19 x 19 cm, MIJ
25,29 €
MIJC7176
Suši un sašimi šķīvis, 33 x 10 cm, melns, MIJ
21,99 €
MIJC7852
Uzkodu šķīvis WHITE SPIRAL 16 cm, balts, MIJ
10,99 €
MIJC8175
Servēšanas šķīvis FROMAGE 13 cm, brūns, koks, Nicolas Vahé NV161601455
Šķīvis WHITE SPIRAL 21,5 cm, balts, MIJ
14,29 €
MIJC8176
Up
More products

Šķīvji - elegants veids, kā pasniegt ēdienu

Kādam nolūkam tiek izmantoti šķīvji?

Šķīvis ir liels, plakans, parasti ovāls, taisnstūra vai apaļš servīzes trauks, ko izmanto gaļas, dārzeņu, šķiņķa vai cita veida ēdiena (karsta vai auksta) pasniegšanai. Tos bieži izmanto ģimenes vakariņās, saviesīgos pasākumos, ballītēs, kāzās, banketos un restorānos, lai pasniegtu karstos ēdienus, uzkodas, veselus tītarus vai pīles, pamatēdienus, desertus, augļus, krekerus, sviestmaizes un citas maltītes. Tie ir ļoti praktiski, jo ir liela izmēra, un papildus ļauj labi organizēti un estētiski pasniegt ēdienu.

Kāda ir atšķirība starp servēšanas paplāte un servēšanas plate?

Ir vairākas atšķirības starp servēšanas paplāte un šķīvi, jo abi ir plakani un tiek izmantoti ēdiena transportēšanai vai pasniegšanai.

Paplāte ir pārnēsājams trauks (bieži vien ar rokturiem), ko izmanto glāžu, dzērienu vai uzkodu transportēšanai uz galda (ēdamistabā, viesistabā vai terasē). Lai novērstu priekšmetu nokrišanu, paliktņiem var būt paaugstinātas malas, un tie bieži vien ir izgatavoti no dažādiem materiāliem, tostarp metāla, plastmasas vai koka.

No otras puses, šķīvi parasti ir izgatavoti no porcelāna vai keramikas, un tos izmanto, lai pasniegtu ēdienu, kas novietots tieši uz to virsmas . To var izmantot, lai pārvietotu ēdienu no virtuves uz galds , taču uz tā nenovietojiet citus traukus vai traukus, kā tas ir ar paplāti.

Noslēgumā jāsecina, ka ēdienu pasniegšanai var izmantot gan paplātes, gan šķīvjus, tomēr paplātes parasti ir mazākas un tiek izmantotas mazāku ēdienu un glāžu transportēšanai, savukārt šķīvji ir lielāki un tiek izmantoti gaļas vai dārzeņu pasniegšanai.

Servēšanas šķīvji, kas pieejami vietnē Kulina, ir rūpīgi atlasīti no tādiem labākajiem zīmoliem kā Blomus, Revol, MIJ, un Bitz. Elegantai ēdienu pasniegšanai var būt nepieciešami arī tortes statīvi, siera un tapas dēlīši, maizes grozi un citi nelieli servīzes trauki.