paplātes

102 items total
Servēšanas šķīvis LEGIO NOVA 37 x 25 cm, Eva Solo
89,95 €
ES887291
Servēšanas šķīvis NORDIC KITCHEN 36 cm, melns, keramika, Eva Solo ES512700
Servēšanas šķīvis MIDORI 32,5 x 13,5 cm, zaļš, keramika, MIJ MIJC0692
Uzkodu šķīvis ICE WHITE 16,5 cm, MIJ
9 €
MIJC2332
Servēšanas šķīvis LEGIO NOVA 37 x 32 cm, Eva Solo
58,99 €
ES887261
216623 servirovaci talir wabi sabi 33 x 19 cm hneda keramika mij
Jaunums
MIJC1010
Šķīvis WHITE FADE 21 cm, smilškrāsa, MIJ
14,29 €
MIJC0674
216599 servirovaci talir contour 33 x 10 5 cm modra keramika mij
Jaunums
23,49 €
MIJC0367
Suši un sašimi šķīvis COBALT BLUE 43 x 22,5 cm, MIJ MIJC6243
Pusdienu šķīvis 27 cm, pelēks/rozā, Bitz
19,85 €
BITZ821402
Servēšanas šķīvis FROMAGE 18 cm, brūns, koks, Nicolas Vahé NV161601456
Suši un sašimi šķīvis STONE SLAB 35 x 20 cm, MIJ
42 €
MIJC0456
Pusdienu šķīvis 27 cm, pelēks/krēmkrāsas, Bitz
19 €
BITZ821403
Servēšanas šķīvis FROMAGE 13 cm, brūns, koks, Nicolas Vahé NV161601455
Deserta šķīvis 17 cm, pelēks/gaiši rozā, Bitz
11,07 €
BITZ14106
Up
More products

Šķīvji - elegants veids, kā pasniegt ēdienu

Kādam nolūkam tiek izmantoti šķīvji?

Šķīvis ir liels, plakans, parasti ovāls, taisnstūra vai apaļš servīzes trauks, ko izmanto gaļas, dārzeņu, šķiņķa vai cita veida ēdiena (karsta vai auksta) pasniegšanai. Tos bieži izmanto ģimenes vakariņās, saviesīgos pasākumos, ballītēs, kāzās, banketos un restorānos, lai pasniegtu karstos ēdienus, uzkodas, veselus tītarus vai pīles, pamatēdienus, desertus, augļus, krekerus, sviestmaizes un citas maltītes. Tie ir ļoti praktiski, jo ir liela izmēra, un papildus ļauj labi organizēti un estētiski pasniegt ēdienu.

Kāda ir atšķirība starp servēšanas paplāte un servēšanas plate?

Ir vairākas atšķirības starp servēšanas paplāte un šķīvi, jo abi ir plakani un tiek izmantoti ēdiena transportēšanai vai pasniegšanai.

Paplāte ir pārnēsājams trauks (bieži vien ar rokturiem), ko izmanto glāžu, dzērienu vai uzkodu transportēšanai uz galda (ēdamistabā, viesistabā vai terasē). Lai novērstu priekšmetu nokrišanu, paliktņiem var būt paaugstinātas malas, un tie bieži vien ir izgatavoti no dažādiem materiāliem, tostarp metāla, plastmasas vai koka.

No otras puses, šķīvi parasti ir izgatavoti no porcelāna vai keramikas, un tos izmanto, lai pasniegtu ēdienu, kas novietots tieši uz to virsmas . To var izmantot, lai pārvietotu ēdienu no virtuves uz galds , taču uz tā nenovietojiet citus traukus vai traukus, kā tas ir ar paplāti.

Noslēgumā jāsecina, ka ēdienu pasniegšanai var izmantot gan paplātes, gan šķīvjus, tomēr paplātes parasti ir mazākas un tiek izmantotas mazāku ēdienu un glāžu transportēšanai, savukārt šķīvji ir lielāki un tiek izmantoti gaļas vai dārzeņu pasniegšanai.

Servēšanas šķīvji, kas pieejami vietnē Kulina, ir rūpīgi atlasīti no tādiem labākajiem zīmoliem kā Blomus, Revol, MIJ, un Bitz. Elegantai ēdienu pasniegšanai var būt nepieciešami arī tortes statīvi, siera un tapas dēlīši, maizes grozi un citi nelieli servīzes trauki.