Japāņu naži

5 items total
Dārzeņu nazis SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Japānas nazis CLASSIC 17 cm, Wüsthof
114 €
WU1030131217
Japānas nazis GOURMET 17 cm, Wüsthof
88,99 €
WU1035046017
Japānas nazis Nakiri CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof WU1030332617
Japāņu gaļas cirvis NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
200 € –24 %
151,40 €
MB33952171

Japāņu naži - asi kā zobens

Kas ir japāņu naži?

Japāņu nažiem ir garš un plāns asmens ar smailu galu, un tos sākotnēji izmantoja, lai grieztu plānas šķēles no jēlas zivs un gatavotu suši. Tie ir vieglāki, rokā tie ir līdzsvarotāki un lieliski piemēroti precīziem uzdevumiem. Tie ir izgatavoti no cietāka un plānāka tērauda - nerūsējošā tērauda jeb hagane, kas ir tas pats tērauds, no kura izgatavo japāņu zobenus. Japāņu nažu rokturi ir izgatavoti no cieta koka.

Kādiem nolūkiem izmanto japāņu nažus?

Japāņu nažus - pateicoties to garajiem, tievajiem asmeņiem - var izmantot zivju vai lielu gaļas gabalu (īpaši steiku) griešanai. Ir daudz veidu īpašu japāņu nažu (piemēram, Gyutou, Yanagi, Usuba vai Deba), kurus var izmantot visiem precīziem uzdevumiem, sākot no vistas atkaulošanas, zivs filejas atdalīšanas un beidzot ar plānām dārzeņu šķēlītēm.

Vietnē Kulina atradīsiet kvalitatīvus japāņu nažus, ko ražo tādi uzticami zīmoli kā Dellinger vai MIYABI. Jūs varat izvēlēties arī holandiešu zīmola kaltus japāņu nažus Forged vai apskatīt mūsu vislabāk pārdodamos japāņu nažus šeit.

Kā uzasināt japāņu nazi?

Japāņu naži var būt divpusēji vai vienpusēji (tradicionālie). Tie ir izgatavoti no cietā tērauda, ko patiesībā ir vieglāk asināt nekā Rietumu nažiem izmantoto mīksto tēraudu. Lai uzasinātu japāņu nazi, ir nepieciešams asināmais akmens. Savu nazi varat nodot arī speciālistam.

Kā kopt savu japāņu nazi?

Japāņu naži ir ievērojams ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu japāņu nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • griežot ar japāņu nazi, nedrīkst griezt tieši uz cietām virsmām, piemēram, akmens darba virsmas, nerūsējošā tērauda izlietnes, šķīvja vai dēlīšiem, kas izgatavoti no stikla, keramikas, bambusa un citām cietām vielām. Labākais ir mīksts plastmasas kapāšanas dēlis
  • uzglabājiet nazi atsevišķi, lai asmeņi nenostrūdētu. Izmantojiet nažu bloku vai nažu futrāli.
  • regulāri asiniet nazi