Siera naži

6 items total

Siera griezēji - nodrošina vienmērīgu puscieta un cieta siera sagriešanu šķēlēs

Siera griezējs - Osthyvel

Siera griezējs, ko zviedru valodā dēvē arī par Osthyvel, ir virtuves griezējs, kas īpaši paredzēts puscieto un cieto sieru griešanai.

Mūsdienu siera griešanas mašīnu 1925. gadā Norvēģijā izgudroja Tors Bjērklunds, un tās konstrukcijas pamatā bija galdnieka plakne.

Vietnē Kulina atradīsiet daudzus siera grieznīšu veidus (tostarp tādus, kuru pamatā ir oriģinālais Ostehvel) no tādiem labākajiem ražotājiem kā Fiskars un Zwilling. Pārliecinieties, ka jūsu izvēlētā siera griezējierīce atbilst siera veidam, ko vēlaties sagriezt, pasniegt vai ēst visbiežāk. Ja esat siera cienītājs un pievienojat sieru makaronu ēdieniem, varat apskatīt arī mūsu virtuves rīveņu kolekciju, kurā atradīsiet lieliskas siera rīves.

Kādus siera veidus var sagriezt šķēlēs ar siera griezēju?

Ar siera griezēju var sagriezt vairāku veidu sieru, piemēram,:

Cietie sieri: Cieto sieru, piemēram, čedaras, parmezāna un gouda siera, sagriešanai šķēlēs vislabāk ir izmantot siera griezēju. Šos sierus var sagriezt biezās vai plānās šķēlītēs, atkarībā no jūsu vēlmēm.

Puscietie sieri: Siera griezēju var izmantot arī puscieto sieru, piemēram, Šveices, Havarti un provolone, griešanai. Tos sagriežot šķēlēs, var būt nepieciešams nedaudz lielāks spiediens, jo tie ir nedaudz mīkstāki nekā cietie sieri.

Mīksto sieru veidiem apskatiet mūsu siera nažu kolekciju, ko varat izmantot siera griešanai un pasniegšanai vakariņās ar draugiem. Ja vēlaties pasniegt savu franču vai itāļu siera izlasi vislabākajā iespējamajā veidā, iepazīstieties arī ar mūsu piedāvāto siera un tapas dēļu klāstu Kulina.

Kā sagriezt sieru šķēlēs?

Šķēlēs sagrieztu sieru var izmantot sviestmaižu pagatavošanai vai pasniegt viesiem kā uzkodu vai desertu. Neatkarīgi no tā, kādam nolūkam vēlaties sieru izmantot, tas jāsagriež šķēlēs tā, lai tas izskatītos garšīgi. Šeit ir sniegti daži padomi, kā to izdarīt:

Novietojiet siera bloku uz griešanas dēlīša. Noņemiet un izmetiet apvalku, kas varētu būt pārklājis sieru.

Sagrieziet siera bloku šķēlēs, izmantojot siera griezēju vai nazi. Īpašā siera griezēja konstrukcija neļauj tam salipt un nodrošina, ka visas šķēles ir līdzīga biezuma. Nogrieziet to ar vienu, vienmērīgu gājienu.

Turpiniet, līdz esat sagriezuši pietiekami daudz siera viesiem. Atlikušo siera daļu var uzglabāt ledusskapī vēlāk. Pārliecinieties, ka sieru, ko vēlaties pasniegt, izņemat vismaz dažas stundas pirms pasniegšanas. Lai siers pilnībā atbrīvotu savu aromātu, tam ir jābūt siltam.