Laša naži

1 items total
Laša nazis GOURMET 29 cm, Wüsthof
76,99 €
WU1035047029

Laša naži - sagatavojiet lielu zivi, nesabojājot to

Vai man virtuvē ir nepieciešams laša nazis?

Lai filetētu, sagrieztu šķēlēs un nomizotu ādu lielākām zivīm, piemēram, lasim, tuncim vai hekam, ir nepieciešams speciāls nazis, tāpēc, ja regulāri gatavojat šāda veida zivis, iespējams, ir lietderīgi iegādāties piemērotu nazi laša gaļai. Šāda veida nažiem ir plāns, elastīgs un ass asmens , kas iraptuveni 30 cm garš un ko var viegli ieslīdēt starp zivs ādu un gaļu, to nesaplēšot un nesaplēšot, kā tas var notikt, izmantojot parasto virtuves vai maizes nazi.

Laša nazis ir ideāli piemērots arī ļoti plānu kūpināta laša šķēļu griešanai, jo asmeņa struktūra neļauj jēlai zivij pielipt.

Kāds ir vienkāršākais veids, kā nomizot laša ādu?

Laša zivs ādu var apcept uz pannas karstā pannā, līdz tā kļūst kraukšķīga un garšīga, tomēr, ja jums ir nepieciešams laša fileju, izmantojiet tālāk sniegtos norādījumus:

  • Izņemiet laša kaulus. Parasti zivju tirgotāji pirms pārdošanas lašus sagriež gabalos un atkaulo, taču, vēlreiz pārbaudot lašus, pārliecinieties, vai tajos nav kauliņu. Laša kauliņi būs redzami, lai tos varētu viegli izņemt, ja laša gabalu novietosiet uz bļodas malas uz leju.
  • Laša gabalu ar ādu uz leju novietojiet uz sagriešanas dēlīti
  • Izdariet nelielu iegriezumu starp ādu un gaļu un starp ādu un gaļu ievietojiet laša vai citu asu nazi. Stingri turiet zivi aiz ādas, nolieciet nazi uz leju pret ādu un lēnām bīdiet nazi starp ādu un gaļu.
  • Pagrieziet nazi tā, lai tas būtu paralēli griešanas dēlim, un, ar vienu roku cieši turot laša ādu, ar otru roku zāģējiet laša gaļu pretējā virzienā, atdalot laša ādu no laša gaļas. Pārliecinieties, ka miesā nav iegriezts pārāk dziļi, turot nazi paralēli griešanas dēlim, pēc iespējas tuvāk mizai.

Laša naži ir lieliski virtuves palīgi, un, ja tie ir augstas kvalitātes naži, tie kalpos jums gadiem ilgi. Izgatavoti no augstākās kvalitātes nerūsējošā tērauda, tie nerūsē un ilgi saglabā asumu. Portālā Kulina atradīsiet augstākās kvalitātes laša nažus no tādiem atzītiem zīmoliem kā Zwilling un Wüsthof.

Kā kopt laša nazi?

Virtuves naži ir diezgan liels ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu laša nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • uzglabājiet laša nazi atsevišķi (ja iespējams, izmantojiet nažu futrāli)
  • regulāri asiniet nazi