Gaļas šķēres - jauda un precizitāte vienā

sekacky na maso

Kad nepieciešams sagriezt gaļu un sasmalcināt kaulus, ar parastu nazi vien nepietiek, un šeit talkā nāk kaplis. Tā plašais un smagais asmens ļauj viegli sagriezt sastāvdaļas, neizmantojot lieku spēku, un perfekti sabalansētais ergonomiskais rokturis nodrošina ērtu satvērienu un drošu lietošanu.

Gaļas šķēres
sekacek na kure
Kas padara gaļas maļamo mašīnu īpašu

Atšķirībā no citiem virtuves naži šķēlētājs ir konstruēts tā, lai apvienotu izturību un stabilitāti ar pietiekami asu malu, kas ļauj veikt tīrus griezumus bez pārmērīgas šķiedru smalcināšanas. Tam ir vairākas raksturīgas iezīmes:

  • Plats un smags asmens - ideāli piemērots precīzai sastāvdaļu griešanai un kapāšanai, ko parasts nazis nespētu apstrādāt.
  • Taisnā mala - nodrošina efektīvu spēka pārnesi, kapājot kaulus un cietu gaļu, un novērš nepilnīgus griezumus.
  • Līdzsvarots dizains - nodrošina stabilitāti un kontroli katrā griezumā.
  • Izturīgs un ergonomisks rokturis - nodrošina drošu satvērienu pat tad, ja darbs tiek veikts ar lielu spēku.

Kvalitatīvi gaļas šķēres


Kā izvēlēties pareizo gaļas maļamo mašīnu?

Izvēloties smalcinātāju, ir svarīgi ņemt vērā vairākus galvenos faktorus:

sekacek

Izmērs un svars:

Mazāki smalcinātāji (15-18 cm) ir piemēroti precīzākam darbam, piemēram, mājputnu gaļas vai mazāku gaļas gabalu griešanai. Izturīgāki modeļi (20 cm vai vairāk) nodrošina lielāku jaudu, kad nepieciešams sasmalcināt kaulus un cietus materiālus.

sekacek

Asmeņa materiāls:

Augstas kvalitātes nerūsējošais tērauds nodrošina ilgu kalpošanas laiku un vieglu apkopi, savukārt asmeņi ar augstāku oglekļa saturu nodrošina labāku asumu, taču tiem nepieciešama regulāra kopšana.

maso sekacek

Asmeņa forma:

Dažiem šķēlētājiem ir izliektāki asmeņi, kas nodrošina vienmērīgāku griešanu, savukārt taisni modeļi ir efektīvāki griešanai ar spēku.

sekacek na maso

Roktura tips:

Koka rokturis piešķir tradicionālu izskatu un ērtu satvērienu, savukārt mūsdienu kompozītmateriāli vai nerūsējošais tērauds nodrošina lielāku izturību un vieglāku apkopi.

Mūsu padoms
Lasīt arī
->
noze na maso
Viss, kas jāzina par gaļas nažiem
Ja esat aizrautīgs pavārs, jūsu aprīkojumā nedrīkst trūkt gaļas nažu. Uzziniet visu par tiem.
myti sekacku na maso
4 soļi:
Kā kopt gaļas kapāšanas rīku

Lai nodrošinātu, ka jūsu gaļas kaplis ilgus gadus kalpos nevainojamā stāvoklī, ir svarīgi ievērot dažus vienkāršus principus:

  1. Izmantot pareizu griešanas dēlis - vislabāk koka vai plastmasas, lai izvairītos no asmens bojājumiem.
  2. Nemazgājiet trauku mazgājamajā mašīnā - roku mazgāšana un tūlītēja žāvēšana palīdzēs pagarināt kalpošanas laiku.
  3. Regulāra asināšana - tā kā ar nazi tiek veikts vissmagākais darbs virtuvē, tā asmens nolietojas ātrāk nekā parasta naža asmens. Parasts asināšanaTātad ir vairāk nekā svarīgi.
  4. Uzglabāt droši - ideālā gadījumā nažu bloks, uz magnētiskā stieņa vai aizsargapvalkā, lai izvairītos no asmeņa sablīvēšanās vai bojājumiem.
Viss par pareizu nažu kopšanu

Labākie asināmie akmeņi un asinātāji saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm


BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Cik bieži ir nepieciešams asināt kaltu?
Pirms katras lietošanas reizes ir ieteicams asināt smalcinātāju ar asinātāju. Aptuveni reizi mēnesī vai atkarībā no lietošanas intensitātes ir ideāli to kārtīgi noslīpēt ar asināmo akmeni vai asināmo asinātāju. Bieži kapājot kaulus, asināmais var būt nepieciešams asināt biežāk.
Vai gaļas kaplis ir piemērots arī saldētas gaļas kapāšanai?
Nē, lielākā daļa smalcinātāju nav paredzēti saldētu sastāvdaļu smalcināšanai, jo cietā virsma var sabojāt asmeni vai radīt asmeņa plaisas. Pirms griešanas vispirms ļaujiet gaļai nedaudz atslābt.
Kāds asmens materiāls ir vislabākais gaļas kapāšanas ierīcei?
Nerūsējošais tērauds visbiežāk tiek izmantots tā izturības pret koroziju un vieglās apkopes dēļ. Tērauds ar augstu oglekļa saturu nodrošina lielāku asumu un ilgāku asmeņu kalpošanas laiku, taču tam nepieciešama regulāra kopšana, lai novērstu rūsēšanu.
Vai ar nazi ir iespējams sagriezt arī citas sastāvdaļas, izņemot gaļu?
Jā, smalcinātāju var izmantot cieto dārzeņu, piemēram, kabaču vai sakņu dārzeņu, smalcināšanai, taču tas nav ideāli piemērots smalkai sagriešanai šķēlēs vai precīzam darbam.
Vai smalcinātāju var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā?
Vienmēr labāk ir mazgāt ar rokām - trauku mazgājamā mašīna var izkropļot asmeni un sabojāt rokturi. Pēc mazgāšanas to nekavējoties nosusiniet, lai novērstu koroziju.