Naži griešanai šķēlēs
18 items total
Šķēlēšanas naži - asi naži šķēlēšanai un griešanai
Kas ir nazis griešanai šķēlēs?
Šķēlēšanas nazis ir garš nazis ar plānu asmeni un smailu vai izliektu galu, kas paredzēts dažāda veida pārtikas produktu plānai sagriešanai šķēlēs. Šķēlēs griešanas naži ir diezgan universāli, taču varat iegādāties arī īpašus nažus šķiņķa, siera vai maizes griešanai.
Lai gan lielākajai daļai griešanas nažu ir asas malas, nelietojiet tos, lai grieztu kaulus vai cietākus produktus.
Kas jāņem vērā, izvēloties nazis griešanai šķēlēs?
Portālā Kulina atradīsiet daudzus augstas kvalitātes griešanas nažus, ko ražojuši tādi ražotāji kā Wusthof, Zwilling, Dellinger vai F.DICK. Izvēloties nazi, ņemiet vērā:
- tērauda kvalitāte - vienmēr jāņem vērā griešanas naža materiāls. Izvēlieties augstas kvalitātes oglekļa nerūsējošā tērauda modeli, jo tas garantē vislabāko veiktspēju un izturību.
- asmeņa garums - atkarībā no tā, ko vēlaties sagriezt šķēlēs, izvēlieties atbilstoša garuma žiletes asu asmeni, lai iegūtu ideālas un plānas šķēles.
- roktura ērtums - pārliecinieties, ka nazis ir ērts un nodrošina stingru satvērienu
Kā rūpēties par griešanas nazi?
Virtuves naži ir ievērojams ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu griešanas nazis kalpotu ilgi, ievērojiet šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:
- nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
- ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
- lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
- šķiņķa nazi uzglabājiet atsevišķi, lai tā asmeņi nesabruktu. Izmantojiet nažu bloku vai plauktu vai nažu futrāli
- regulāri asiniet nazi, izmantojot nažu asinātāju
- izmantot griešanas dēlītis kas ir piemērots nažiem