Šķinķa naži

16 items total
Desu nazis CLASSIC COLOUR 14 cm, austeru krāsa, Wüsthof WU1061708114
Desu nazis CLASSIC COLOUR 14 cm, brūns, Wüsthof
110 €
WU1061708514
Desu nazis CLASSIC COLOUR 14 cm, Himalaju sāls rozā, Wüsthof WU1061708414
Desu nazis CLASSIC COLOUR 14 cm, persiku krāsa, Wüsthof WU1061708314
Desu nazis CLASSIC COLOUR 14 cm, violets, Wüsthof WU1061708214
Maizes nazis CLASSIC COLOUR 23 cm, brūns, Wüsthof WU1061706523
Šķiņķa nazis CLASSIC COLOUR 16 cm, austeru krāsa, Wüsthof WU1061704116
Šķiņķa nazis CLASSIC COLOUR 16 cm, brūns, Wüsthof WU1061704516
Šķiņķa nazis CLASSIC COLOUR 16 cm, persiku krāsa, Wüsthof WU1061704316
Šķiņķa nazis CLASSIC COLOUR 16 cm, violets, Wüsthof WU1061704216
Šķiņķa nazis CLASSIC 23 cm, balts, Wüsthof
137 €
WU1040200823
Šķiņķa nazis CLASSIC 26 cm, Wüsthof
116 €
WU4530
Šķiņķa nazis CLASSIC WHITE 16 cm, Wüsthof
94,99 €
WU1040200716
Šķiņķa nazis CRAFTER 16 cm, Wüsthof
181 €
WU1010800716
Šķiņķa nazis CRAFTER 20 cm, Wüsthof
191 €
WU1010800720
Šķiņķa nazis GOURMET 26 cm, Wüsthof
106 €
WU1035045526

Šķiņķa naži - sagrieziet šķiņķi kā profesionālis

Kas ir šķiņķa nazis?

Šķiņķa nazis - profesionāls šķiņķa griešanas nazis - atgādina atkaulošanas vai filetēšanas nazi. Asmens asmens ir garš, šaurs un tikai nedaudz lokans. Tādējādi griešana ar nazi ir vienkārša. Asmeņa garums ir no 20 līdz 32 cm. Pateicoties garajam asmenim, varat sagriezt šķēles ar vienu kustību. Elastīgais asmens ļauj nažam pielāgoties šķiņķa virsmai, nodrošinot īpaši precīzu griezumu.

Portālā Kulina mēs piedāvājam kvalitatīvus šķiņķa nažus no tādiem pazīstamiem ražotājiem kā Zwilling un Wusthof, kas ir pieejami dažādos izmēros.

Kas jāņem vērā, iegādājoties jaunu šķiņķa nazi?

Iepērkoties pēc jauna šķiņķa naža, ir vairākas raksturīgas iezīmes, kas jums būtu jāņem vērā.

  • Asmens

Šķiņķa naža garumam jābūt pietiekamam, lai aptvertu visu griezuma laukumu. Šķiņķu nažiem jābūt no 16 līdz 32 cm gariem. To asmeņi ir šauri, un bieži vien tiem ir nelielas rieviņas, kas neļauj šķēlēm salipt. Dažiem ir noapaļoti gali, kas atgādina laša nazi, bet dažiem ir ass, smails gals.

  • Rokturis

Šķiņķa naža rokturim jābūt ļoti ērtam un jānodrošina stingrs satvēriens. Tiem jābūt neslīdošiem un pietiekami platiem, lai tie varētu droši turēties rokā.

Kā rūpēties par šķiņķa nazi?

Virtuves naži ir diezgan liels ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu šķiņķa nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • šķiņķa nazi uzglabājiet atsevišķi, lai tā asmeņi nesabruktu. Izmantojiet nažu bloku vai plauktu vai nažu futrāli
  • regulāri asiniet nazi, izmantojot nažu asinātāju - Novietojiet naža asmeni virs asināma 15 grādu leņķī un slīdiet to gar asmeni no viena gala līdz otram. Šīs kustības virzienam vienmēr jābūt nemainīgam
  • izmantojiet griešanas dēlīti, kas ir piemērots griešanai ar nazi un pietiekami liels, lai uz tā ietilpinātu šķiņķi, ko vēlaties sagriezt šķēlēs

Šķiņķa sagriešanai šķēlēs var būt nepieciešama arī gaļas dakša.