Fondī katli
Fondue podi - jautrs un interaktīvs veids, kā izbaudīt tradīcijas un mūsdienu kulinārijas mākslu
Kas ir fondī katls?
Fondū katls ir universāls virtuves rīks, ko tradicionāli izmanto fondī pagatavošanai un pasniegšanai - ēdienam, kurā nelielus ēdiena gabaliņus iemērc kopīgā izkausētā siera, šokolādes vai karstas eļļas katlā. Fondue koncepcija ir saistīta ar koplietošanu un kopīgu maltīti. Šeit ir aprakstīti biežāk sastopamie fondī veidi un gadījumi, kad var izmantot fondī katlu:
-
Siera fondī: siera fondī maizei, dārzeņiem un citiem ēdieniem tiek izmantots kausēta siera, vīna un dažkārt arī citu sastāvdaļu maisījums. Tas ir lieliski piemērots ballītēm, pasākumiem vai mājīgiem vakariem. Fondū katlu var izmantot siera fondī uzkodu pagatavošanai vai kā galveno ēdienu.
-
Šokolādes fondī: Šokolādes fondī sastāv no šokolādes kausēšanas fondī katliņā un tādu priekšmetu kā augļu, zefīru, kliņģerīšu vai kūkas gabaliņu mērcēšanas šokolādē. To parasti baudām kā desertu vai īpašos gadījumos, piemēram, dzimšanas dienās vai romantiskās vakariņās.
-
Eļļas vai buljona fondī: Šajā fondī veida fondī katlā uzkarsē eļļu vai buljonu un pēc tam gatavo gaļas, jūras velšu vai dārzeņu gabaliņus, iemērcot tos karstajā šķidrumā un vārot. Tā ir jautra interaktīva gatavošanas metode, ko bieži izmanto lielākos pasākumos vai kopā ar draugu kompāniju.
-
Fondue Bourguignonne: Šī ir eļļas fondī variācija, kurā karstā eļļā gatavo gaļu un jūras veltes. Tas ir nosaukts Burgundijas reģiona Francijā vārdā un ir populārs aromātisko rezultātu dēļ.
-
Fondue Chinoise: Fondue chinoise: Līdzīgi kā fondī bourguignonne, fondī chinoise gatavošanai izmanto karstu buljonu, nevis eļļu. Tas ir ķīniešu karstā katla veids, kur plānās šķēlītēs sagriezta gaļa un dārzeņi tiek vārīti buljonā un pēc tam mērcēti dažādās mērcēs.
-
Pikanti mērces: Papildus tradicionālajiem siera, šokolādes un eļļas fondī, jūs varat būt radoši un izmantot fondī katlu citu pikantu mērču pagatavošanai, piemēram, queso dipam, spinātu un artišoku dipam, vai pat dažādu uzkodu mērču uzsildīšanai un pasniegšanai.
Lietojot fondī katlu, ir svarīgi ievērot ražotāja norādījumus par katla uzstādīšanu un drošu lietošanu. Esiet piesardzīgi ar sildelementu vai liesmu, ko izmanto, lai uzturētu katla saturu siltu. Lai izvairītos no jebkādām pārtikas nekaitīguma problēmām, pārliecinieties, ka iegremdēšanas vai gatavošanas šķidruma temperatūra ir droša.
Fondue podi var būt lielisks papildinājums saviesīgām tikšanās reizēm, ballītēm un īpašiem gadījumiem, papildinot jūsu maltītes pieredzi ar interaktīvu un kopīgu aspektu. Pārlūkojiet mūsu trauku kolekciju, lai padarītu jūsu fondī pieredzi vēl patīkamāku un stilīgāku,
Kā tīrīt fondī katlu?
Visvienkāršākais veids, kā tīrīt senlaicīgus emaljēta čuguna fondī katlus, ir mazgāt tos ar rokām, izmantojot maigas trauku ziepes un mīkstu skrāpi. Ja siers vai šokolāde ir atdzisusi un to ir grūti noslaucīt, ievietojiet trauku uz īsu brīdi siltā ūdenī, lai mīkstinātu ēdienu, kas pie tā pieķēries. Ja uz fondī katla ir norāde, ka to var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, to var mazgāt saskaņā ar ražotāja norādījumiem. Tomēr, ja vien iespējams, pirms ievietošanas trauku mazgājamajā mašīnā mēģiniet noņemt pielipušo sieru vai šokolādi.
Kādam citam nolūkam izmanto fondī katlu?
Atkarībā no tā, kāds katls jums ir, to var izmantot mērču uzsildīšanai un pasniegšanai, zupas vai mērces sildīšanai, dārzeņu un gaļas cepšanai.
Ja katlam ir temperatūras kontrole un plašs sildīšanas diapazons, to var izmantot arī fritēšanai, japāņu šabu šabu vai ķīniešu karstā katla pagatavošanai. Visbeidzot, fondī katls ir lielisks veids, kā pagatavot mērces makaroniem, dārzeņiem un gaļai.
Ja meklējat vēl vairāk iedvesmas, lai aprīkotu savu virtuvi ar dažādām ierīcēm un piederumiem, varat iepirkties no mūsu plašās virtuves iekārtu un virtuves katlu kolekcijas.