Tērauda naži: nepārspējams asums

ocelove noze

Ja apsverat iespēju iegādāties kvalitatīvu nazi, jūs izvēlaties starp nazi no Nerūsējošais, damaskas vai oglekļa tērauds. Oglekļa tērauda naži jūs pārliecinās ar savu izcilo asumu un izturību, taču tiem ir nepieciešama nedaudz lielāka kopšana nekā nerūsējošā tērauda nažiem. Ļaujiet mums palīdzēt jums izvēlēties pareizo.

Kam ir piemērots oglekļa tērauda nazis?

Ikvienam, kas meklē naziskas ir bezkompromisa ass un viegli saglabājams perfektā formā. To īpaši novērtēs tie, kas nopietni izturas pret ēdiena gatavošanu - gan profesionāli pavāri, gan aizrautīgi mājas gardēži, kuriem nav iebildumu pret nelielu papildu aprūpi.

Kvalitatīvi naži
noze z uhlikove oceli
Kas ir oglekļa tērauds?

Tas ir tērauda veids, kas satur vairāk oglekļa (parasti no 0,6 % līdz 2 %). Tieši ogleklis ir galvenais elements, kas piešķir šim tēraudam tā cietību un asumu, padarot to par ideālu materiālu nažu izgatavošanai.

Atšķirībā no nerūsējošā tērauda nesatur hromu, kas nozīmē, ka tas nav izturīgs pret koroziju, un tāpēc tam nepieciešama regulāra apkope, piemēram, rūpīga žāvēšana pēc katras lietošanas reizes un periodiska apstrāde ar eļļu.

Salīdzinot ar damascēna tērauduOglekļa tēraudam, kas sastāv no dažādu veidu tērauda slāņiem, ir vienkāršāka struktūra, taču profesionāli pavāri novērtē tā spēju ilgstoši saglabāt asu asmeni, kā arī iespēju to viegli uzasināt darba laikā.


Populāri oglekļa tērauda naži


Kādi naži ir labāki - tērauda, nerūsējošā tērauda vai damaska?
nuz ocel
nuz nerez
damaškové nože
Materiāls
Oglekļa tērauds - dzelzs un oglekļa sakausējums ar minimālu citu elementu saturu.
Nerūsējošais tērauds - dzelzs, oglekļa, hroma un bieži arī citu elementu, piemēram, molibdēna vai vanādija, sakausējums.
Damascēna tērauds - daudzslāņains tērauds, kas veidots, sakraujot un metinot dažādu veidu tēraudu.
Asums
Tie ir ļoti cieti, tāpēc nodrošina ļoti asu un smalku asmeni, kas ir ideāli piemērots precīzam darbam.
Tās nav tik cietas, taču joprojām nodrošina labu asumu un daudzpusību.
Tie apvieno cietu serdi ar mīkstākiem tērauda slāņiem, kas nodrošina augstu asumu un izturību.
Mazgāšana
Pēc lietošanas nazis jānomazgā ar rokām, rūpīgi jāizžāvē un laiku pa laikam jāeļļo, lai novērstu rūsēšanu.
Tās ir izturīgas pret koroziju, un tās ir tikai jāmazgā un jāžāvē ar rokām. Dažus modeļus var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā.
Kopšana ir līdzīga kā tērauda nažiem - mazgāšana ar rokām, žāvēšana un regulāra asināšana.
Slīpēšana
To ir viegli asināt, un asmeni var ātri atjaunot.
Asmens asmeņus ir grūtāk asināt nekā oglekļa tērauda asmeņus, un tie nepaliek tik ilgi asi.
Parasti tie ir labi samalti, taču tas ir atkarīgs no tērauda veida, kas izmantots serdē.
Izturība
Asmens ir cietāks, bet trauslāks, tāpēc tas nav piemērots kaulu vai cietu materiālu griešanai.
Tā kā nerūsējošā tērauda asmenis ir izturīgs pret mitrumu un skābēm, tas ir mazāk trausls, tāpēc nerūsējošā tērauda asmeņi var veikt rupjākus darbus.
Slāņošana padara nažus izturīgus, izturīgus un elastīgus, samazinot lūzumu risku.
Cena
Vidēja
Zemāks līdz vidējs
Augstākā
Novērtēšana
Tas ir piemērots profesionāļiem un entuziastiem, kuri novērtē maksimālu asumu un neiebilst pret paaugstinātām apkopes prasībām.
Nerūsējošā tērauda naži ir piemēroti ikdienas ēdiena gatavošanai mājsaimniecībās un profesionālās virtuvēs, kur prioritāte ir viegla apkope un uzticamība.
Damascēna naži ir ideāli piemēroti tiem, kas meklē funkcionalitātes, veiktspējas un perfekta dizaina kombināciju.

noze ocel uhlikova
3 iemesli
Kāpēc tērauda naži ir īpaši
  1. Lielisks asumst
    Oglekļa tērauds ir ciets, kas ļauj izveidot īpaši smalku asmeni, kas nodrošina precīzus un gludus griezumus neatkarīgi no tā, vai griežat gaļu, dārzeņus vai maigus garšaugus.
  2. Viegla slīpēšana
    Atšķirībā no citiem materiāliem oglekļa tēraudu ir viegli sasmalcināt pat mājās ar klasisko asināšanas akmens vai slīpēšanas akmens. Pateicoties tam, jūs varat ātri atjaunot asmeni un vienmēr saglabāt to nevainojamā stāvoklī.
  3. Unikāla patina
    Oglekļa tērauda naži laika gaitā iegūst raksturīgu patinu, kas ir ne tikai estētiska, bet arī aizsargā asmeni no korozijas. Tādējādi katrs nazis iegūst unikālu izskatu, kas stāsta par tā lietošanu.
Mīļākie naži
Mūsu padoms
Lasīt arī
->
kvalitní nože
Kad atmaksājas ieguldīt līdzekļus kvalitatīvos nažos
Mēs jums pastāstīsim, kuros virtuves nažos ir vērts investēt un uz kuriem nažiem varat ietaupīt naudu.
brouseni noze
Kā kopt tērauda nazi?
Kā jau minējām, oglekļa tēraudam ir jāpievērš mazliet vairāk uzmanības nekā citiem materiāliem, taču ar pareizu kopšanu tas kalpos jums gadiem ilgi un ideālā stāvoklī. Tāpēc:
  • Pēc katras lietošanas ir svarīgi mazgāt nazi ar rokām siltā ūdenī, maigi noslaucīt ar sūkli un nekavējoties nosusināt.audumslai novērstu rūsas veidošanos.
  • Regulāri apstrādājiet asmeni ar plānu pārtikas eļļas kārtiņu, lai izveidotu aizsargplēvi pret mitrumu.
  • Lai saglabātu asmeni, ideāli ir nazi asināt ar slīpētiņu vai slīpēšanas akmeni un vienmēr griezt uz koka vai plastmasas .dēļu.
  • Atcerieties, ka cietas virsmas, piemēram, stikls vai metāls, var sabojāt asmeni.
  • Pareiza glabāšana nažu bloks vai uz magnētiskā turētāja, kas aizsargā asmeni no sadilšanas vai saskrāpēšanas.
Pagariniet naža kalpošanas laiku

Top asinātāji un slīpmašīnas


Image

Kādi ir labākie tērauda naži?

Ja meklējat kvalitatīvus tērauda nažus, kas apvieno amatniecības tradīcijas ar mūsdienīgu dizainu, aplūkojiet vācu zīmola nažus .Wüsthofkas ir pazīstams ar savu precizitāti un izturību. Vai holandiešu naži Kaltskas ir iemantojuši popularitāti, pateicoties to ar rokām darinātajam, unikālajam dizainam un izturīgajam izpildījumam. Un visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi - Dellinger nažus, ko iedvesmojusi tradicionālā japāņu meistarība, novērtēs ikviens, kas meklē veiktspēju un skaistumu vienā.
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Ar ko tērauda naži atšķiras no nerūsējošā tērauda nažiem?
Oglekļa tērauda naži ir cietāki, asāki un vieglāk asināmi, taču tiem nepieciešama regulāra kopšana, lai novērstu rūsu. Nerūsējošā tērauda naži ir izturīgāki pret koroziju un vieglāk kopjami.
Kā pareizi kopt tērauda nažus?
Tērauda naži pēc lietošanas jānomazgā ar rokām, nekavējoties jāizžāvē un regulāri jāpārklāj ar pārtikas eļļu, lai novērstu rūsēšanu.
Cik bieži ir nepieciešams asināt tērauda nažus?
Asināšanas biežums ir atkarīgs no naža lietošanas veida, taču ir labi periodiski slīpēt oglekļa tērauda nažus ar smalku asināmo akmeni, jo to mala ātri atjaunojas.
Vai oglekļa tērauda nazis var sarūsēt?
Jā, oglekļa tēraudam ir tendence rūsēt, ja tas netiek pareizi uzturēts. Ir svarīgi nožāvēt nazi uzreiz pēc mazgāšanas un regulāri apstrādāt to ar eļļu.
Kādi ir labākie tērauda nažu zīmoli?
Populārākie zīmoli ir Wüsthof, Forged un Dellinger, kas piedāvā augstākās kvalitātes, precīzu griešanu un ilgu kalpošanas laiku.