Filetēšanas nazis - precīzs instruments perfektai griešanai

noze filetovaci

Filetēšanas nazis ir neaizstājams rīks ikvienam, kurš lepojas ar precīzu un efektīvu darbu ar gaļu. Tā galvenā priekšrocība ir tā garais, šaurais un elastīgais asmens, kas viegli pielāgojas izejvielas formai un ļauj veikt vienmērīgus griezumus ar maksimālu precizitāti. Lai gan to visbiežāk saista ar zivju filetēšanu, tā pielietojums ir daudz plašāks - tas ir lieliski piemērots arī mājputnu gaļas griešanai, vēderu un cīpslu izņemšanai no gaļas vai smalku šķēļu izgriešanai, piemēram, karpačo.

Filetēšanas naži
nuz na filetovani ryb
Ar ko filetēšanas nazis atšķiras no citiem?

Atšķirībā no lietišķajiem vai pavāra nažiem filetēšanas nazis ir izstrādāts tā, lai līdz minimumam samazinātu atkritumu daudzumu un nodrošinātu maksimālu izejvielu ieguvi. Pateicoties elastīgajam asmenim, tas nodrošina vienmērīgu un precīzu griezuma vadīšanu gar gaļas kaulu vai virsmu, to netraucējot.

Tas atšķiras arī no atkaulošanas naža, ar kuru to bieži salīdzina:

  • Filetēšanas naži Tiem ir garāks (parasti 15-20 cm) un elastīgāks asmens, kas ļauj maigi un vienmērīgi veikt griezumu gar kaulu vai ādu, kas ir ļoti svarīgi, lai iegūtu perfektu fileju.
  • Atkaulošanas naži Tie ir īsāki (12-17 cm), un tiem ir izturīgāks asmens, kas nodrošina labāku kontroli, atdalot gaļu no kauliem, piemēram, atkaulojot vistas vai cūkgaļas gaļu. Salīdzinot ar filetēšanas nažiem, tie ir mazāk elastīgi, kas ir priekšrocība, strādājot ar cietu gaļu un locītavām.
Viss par atkaulošanas nažiem

Kvalitatīvi filetēšanas naži


Kā izvēlēties pareizo filetēšanas nazi?

Filetēšanas naža izvēle ir atkarīga no tā, kādam nolūkam to paredzēts izmantot, jo elastīgāks nazis ir piemērots smalkiem darbiem, bet stingrāks nazis nodrošina labāku kontroli, atkaulojot vai izciršot lielākus gaļas gabalus.

filetovaci na ryby
Lai zvejotu

Ar garāku un šaurāku asmeni (parasti 15-20 cm) ir vieglāk atdalīt gaļu no ādas un kauliem, un tas ļauj izveidot perfektu fileju ar minimāliem zudumiem.

filetovaci na maso
Gaļai

Nedaudz īsāka un izturīgāka versija (12-17 cm) ir ideāli piemērota ne tikai precīzai vēdera, cīpslu un tauku noņemšanai, bet arī mājputnu gaļas griešanai.

filet noze
4 soļi
Pareiza lietošana un kopšana

Lai nodrošinātu, ka jūsu filetēšanas nazis kalpo pēc iespējas ilgāk, ir svarīgi ievērot dažus vienkāršus soļus:

  • Izmantot atbilstošu griešanas dēlis (koka vai plastmasas) un izvairieties no cietām virsmām, piemēram, stikla vai akmens.
  • Regulāri asiniet nazi ar slīpmašīnu vai asinātājulai saglabātu optimālu asumu.
  • Pēc lietošanas mazgājiet ar rokām un nekavējoties nosusiniet, lai nesabojātu asmeni.
  • Saglabājiet to bloks uz asmens vai uz magnētiskā stieņa, lai izvairītos no asmens aptumšošanas vai bojāšanas.
Viss par pareizu uzglabāšanu

Uzticami nažu bloki un nažu statīvi


Mūsu padoms
Lasīt arī
->
noze na maso
Viss, kas jāzina par gaļas nažiem
Tas nav tikai filetēšanas un atkaulošanas nazis, ir daudz citu. Mēs paskaidrosim, kādiem nolūkiem tos izmanto un kad tos ir vērts iegādāties.
nuz filet

Labākie filetēšanas naži tirgū

Ja meklējat patiešām augstas kvalitātes filetēšanas nazi, paļaujieties uz pārbaudītiem zīmoliem, kas apvieno precīzu apstrādi, augstākās kvalitātes materiālus un ilgu kalpošanas laiku. Naži Kalts tās ir pazīstamas ar savu ar rokām darināto izstrādājumu eleganto dizainu un lielo izturību, kas ir ideāli piemērotas prasīgiem pavāriem. .Wüsthoftradicionālais vācu ražotājs no Zolingenas piedāvā filetēšanas nažus ar īpaši asiem asmeņiem, kas izgatavoti no augstākās kvalitātes tērauda un izceļas ar ergonomiku un griešanas precizitāti. Ja meklējat ekskluzīvu meistarību, Güde Solingen Tā ir roku darba un moderno tehnoloģiju apvienojums, kas garantē perfektu darbību un ilgu nažu kalpošanas laiku. Šie zīmoli garantē kvalitāti neatkarīgi no tā, vai jūs filetējat zivis, griežat gaļu vai strādājat ar smalkām šķēlītēm.
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Kāda ir atšķirība starp filetēšanas nazi un atkaulošanas nazi?
Filetēšanas nazim ir garāks, šaurāks un elastīgāks asmens, kas viegli pielāgojas izejvielas formai un ļauj precīzi filetēt zivis vai sagriezt plānas gaļas šķēles. Savukārt atkaulošanas nazis ir īsāks, stingrāks un mazāk lokans, tāpēc ar to vieglāk apstrādāt gaļu ap kauliem un locītavām.
Kādiem nolūkiem var izmantot filetēšanas nazi?
Filetēšanas nazis ir ideāli piemērots zivju sagatavošanai - ādas noņemšanai, filetēšanai un atkaulošanai. Tas ir arī lieliski piemērots mājputnu gaļas izciršanai, vēderu un cīpslu izņemšanai no gaļas vai smalku šķēlīšu sagriešanai, piemēram, karpačo pagatavošanai.
Kā atpazīt kvalitatīvu filetēšanas nazi?
Kvalitatīvam filetēšanas nazim jābūt asam, plānam un lokanam nerūsējošā tērauda asmenim, kas ir izturīgs pret koroziju. Ergonomisks rokturis nodrošina ērtu satvērienu un drošu lietošanu. Asmeņa garums parasti ir 15-20 cm, garāki naži ir piemērotāki lielākām zivīm un gaļai.
Kā pareizi kopt filetēšanas nazi?
Pēc katras lietošanas reizes izskalojiet nazi ar rokām siltā ūdenī ar maigu mazgāšanas līdzekli un nekavējoties nosusiniet. Regulāri asiniet to ar asināmo akmeni vai asinātāju un uzglabājiet to atsevišķi no citiem nažiem, vislabāk blokā vai uz magnētiskas sliedes, lai novērstu asmeņu sadilšanu.
Kāds ir labākais zivju filetēšanas nazis?
Zivju filetēšanai vislabāk piemērots nazis ar plānu, garu un lokanu asmeni (18-20 cm), kas ļauj vieglāk noņemt ādu un virzīt griezumu gar kauliem. Ja strādājat ar lielākām zivju sugām, izvēlieties garāku asmeni, bet mazākām zivīm pietiks ar īsāku un šaurāku.