Maizes naži: vai tie ir neaizstājami virtuvē?

Vai zinājāt, ka katras virtuves pamatā jābūt trim nažiem? Lieli Cook's pareizam darbam, mazs malas nelieliem darbiem un nazis ar zobainu asmeni, kraukšķīgas maizes vai bagetes griešanas meistars - konditorejas nazis. Jo tikai ar to jūs varēsiet iekļūt stingrā garozā, nedeformējot mīksto mīkstumu, un tādējādi katru reizi droši uzburt glītas šķēles. Mēs jums ieteiksim, kādus parametrus izmantot, lai atrastu jums piemērotu konditorejas nazi.

Kvalitatīvi maizes naži

nuz na chleba
Kāpēc man ir nepieciešams īpašs konditorejas nazis?

Kvalitatīvi konditorejas izstrādājumi ir kraukšķīgi no ārpuses un pūkaini no iekšpuses. Ja sagriež ar neatbilstošu nazi, tiek bojāta mīklas struktūra, drupatas sabrūk, mainās forma un parādās neizskatīgi iegriezumi. .Konditorejas nazis ir īpaši izstrādāts, lai grieztu gan cietas, gan mīkstas detaļas ar perfektu rezultātu.

Mīļākie konditorejas naži

nuz na rajce

Konditorejas nazis (ne tikai)

Tas ir maizes vai kraukšķīgu bagetes šķēļu griešanas meistars, taču, pateicoties tā zobainajam asmenim, ar to var lieliski sagriezt arī sulīgus tomātus, mīkstus augļus vai kūkas un pīrāgus. Īsāk sakot, konditorejas nazis ir daudzpusīgs instruments, kas būs jūsu palīgs biežāk, nekā jūs varētu gaidīt.

Uzziniet vairāk par dārzeņu nažiem

Uz ko vērst uzmanību, izvēloties maizes nazi?
Asmeņi
nerezovy nuz na pecivo

Konditorejas naža asmenim jābūt zobainam. Tieši zobiņi ļauj instrumentam caurdurt garozu, nesasmalcinot mīksto iekšējo daļu. Sekli zobi ir piemēroti mīkstākiem konditorejas izstrādājumiem, savukārt dziļi zobi ir piemērotāki cietai garozai.

Asmeņa garums
delka noze na pecivo

Tam jābūt no 20 līdz 26 cm. Šāds garums ļauj viegli sagriezt lielus klaipus, kā arī bagetes vai citus mazākus konditorejas izstrādājumus.

Cietoksnis
pevnost noze na pecivo

Asmenim jābūt diezgan plānam, bet tajā pašā laikā ļoti izturīgam. Elastīgums ir konditorejas nažu trūkums, jo tikai pietiekama izturība nodrošina maksimālu kontroli pār griezumu.

Materiāls
material nozu na pecivo

Nerūsējošais tērauds visbiežāk tiek izmantots maizes nažu ražošanā, jo tas ir pietiekami ass un izturīgs pret koroziju. Dažkārt ir pieejami arī damaska tērauda naži, taču ir svarīgi atcerēties, ka tos ir grūtāk uzturēt, jo tie ir vairāk pakļauti rūsēšanai.

Forma
tvar noze chleba

Konditorejas nažiem ir vidēji plats asmens, kas parasti ir taisns ar apaļu galu. Daži instrumenti no roktura nedaudz sašaurinās. Dažiem konditorejas nažiem asmens no roktura ir novirzīts uz leju. Tas tiek darīts, lai griešanas laikā nepieļautu pirkstu kaulu saskari ar griešanas dēlīti.

Līdzsvars
vyvazeni noze na pecivo

Pareizs naža līdzsvars nodrošina vieglāku lietošanu un labāku kontroli griešanas laikā. To nosaka fakts, ka naža līdzsvara punkts (bolsteris) atrodas vietā, kur asmens savienojas ar rokturi, tāpēc, ja zem šīs naža daļas novietojat pirkstu, nazis saglabās līdzsvaru.

Rokturis
rukojet noze na pecivo

Pelim ir jāpielāgojas jūsu rokai. Roktura ergonomiskā forma nodrošina drošību un mazina nogurumu ilgstošas lietošanas laikā. Dažādiem materiāliem ir savi plusi un mīnusi - koks ir estētisks, bet laika gaitā var parādīties nodiluma pazīmes, metāls ir mūžīgs, bet var slīdēt, kad ir slapjš, un arī plaukstā jūtams aukstums, savukārt plastmasas vai kompozītmateriālu rokturi ir izturīgi, pieejami, bet var neizskatīties eleganti.

pece o nuz na pecivo
4 vienkārši soļi:
Kā rūpēties par konditorejas nazi

Ja vēlaties, lai maizes nazis ilgi paliktu ass, laiku pa laikam veiciet tam vienkāršu, bet svarīgu kopšanu:

  1. Mazgāšana
    Pēc katras lietošanas reizes noskalojiet nazi ar siltu ūdeni un mīkstu sūkli. Izvairieties no agresīviem tīrīšanas līdzekļiem vai abrazīviem sūkļiem un nemazgājiet trauku mazgājamajā mašīnā. Visas šīs metodes var sabojāt nazi un paātrināt tā nolietošanos. Tūlīt pēc mazgāšanas nosusiniet nazi ar mīkstu drānu, lai novērstu koroziju.
  2. Uzglabāšana
    Uzglabājiet savu konditorejas nazi blokos, plauktos, sliedēs vai futrālī vai atvilktnē ar ieliktni, īsi sakot, vietā, kur asmeni nevar sabojāt. Izvairieties no nažu glabāšanas vaļīgi virtuves atvilktnē.
  3. Slīpēšana
    Konditorejas nazis nav jāasina tik bieži kā parasts nazis, jo tā zobi ilgāk saglabājas asi. Tomēr parastā lietošana noasina jebkuru instrumentu, pat visaugstākās kvalitātes, tāpēc maizes nazis laiku pa laikam ir jāuzasina. Izmantojiet tikai zobveida nažu asināšanai paredzētus instrumentus vai uzticieties profesionālai asināšanai.
  4. Pareiza lietošana
    Izmantojiet nazi tikai konditorejas izstrādājumiem. Nekad nelietojiet to citu sastāvdaļu griešanai, jo īpaši cietu sastāvdaļu, piemēram, skrimšļu, kaulu, ķirbju, meloņu vai saldētu produktu griešanai. Tie var ievērojami sabojāt asmeni. Vienmēr grieziet uz koka vai plastmasas griešanas dēlīša; citi materiāli asmeņus aptraipa.
Maizes un konditorejas naži

Kvalitatīvi trauku mazgāšanas līdzekļi

Mūsu padoms
Lasīt arī
->
kvalitní noze
Vai ir vērts ieguldīt līdzekļus kvalitatīvu nažu iegādē?
Mēs jums sniegsim padomus par to, kuros nažos ieguldīt un kur var ietaupīt naudu.

pecivo nuz

Populārākie maizes nažu ražotāji

Tradicionāli visatzītākie konditorejas nažu ražotāji ir vācu zīmols .Wüsthofkas ir slavens ar savu precīzo izgatavošanu un ilgo kalpošanas laiku. Tikpat populārs ir nazis Zwillingkurā apvienota tradicionālā amatniecība un jaunākās tehnoloģijas, lai garantētu augstu asmeņa kvalitāti un izturību. Naži pārsteigs ar savu izcilo kvalitāti apvienojumā ar izcilu dizainu.Kalts. Citi kvalitatīvi rīki ir WMF, Victorinox vai Güde Solingen.
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Kas ir maizes nazis?
Maizes nazis ir virtuves rīks ar garu asmeni un zobainu asmeni, kas ir ideāli piemērots maizes griešanai.
Kāpēc ir svarīgs konditorejas nazis?
Īpašais maizes nazis ir izstrādāts tā, lai viegli iekļūtu stingrā maizes garozā, nesasmalcinot maigo maizīti iekšpusē. Pateicoties zobainajam asmenim, iegriezums ir gluds un precīzs.
Kāds ir ideālais konditorejas naža asmeņa garums?
Ideālais garums ir no 20 līdz 26 cm. Šāds garums ļauj viegli sagriezt lielus klaipus, taču ar to var viegli sagriezt arī mazākus konditorejas izstrādājumus, piemēram, bagetes.
Kāda veida asmens ir labākais maizes nazim?
Tikai robains. Tas ir vienīgais veids, kā sagriezt kraukšķīgu ārpusi un pūkainu iekšpusi.
Kāds asmens materiāls ir labākais konditorejas nažam?
Visbiežāk izmanto nerūsējošo tēraudu, jo tas ir izturīgs pret koroziju, taču populāri ir arī damaska vai oglekļa tērauda naži.
Kāda ir atšķirība starp seklu un dziļu iedziļināšanos?
Seklie zobi ir piemēroti mīkstākiem konditorejas izstrādājumiem (bagetēm), savukārt dziļāki zobi labāk apstrādā cietu garozu (maizi).
Kā kopt konditorejas nazi?
  • Tīrīšana: tūlīt pēc lietošanas nazi noskalojiet un nosusiniet. Izvairieties no mazgāšanas trauku mazgājamajā mašīnā.
  • Uzglabāšana: neglabājiet nazi vaļēju virtuves atvilktnē, izmantojiet nažu blokus vai nažu turētājus.
  • Griešana šķēlēs: grieziet tikai uz koka vai plastmasas griešanas dēlīša.
  • Slīpēšana: Tā kā asmens asmens ir zobains, labāk paļauties uz profesionālu asināšanu.