Vai zinājāt, ka katras virtuves pamatā jābūt trim nažiem? Lieli Cook's pareizam darbam, mazs malas nelieliem darbiem un nazis ar zobainu asmeni, kraukšķīgas maizes vai bagetes griešanas meistars - konditorejas nazis. Jo tikai ar to jūs varēsiet iekļūt stingrā garozā, nedeformējot mīksto mīkstumu, un tādējādi katru reizi droši uzburt glītas šķēles. Mēs jums ieteiksim, kādus parametrus izmantot, lai atrastu jums piemērotu konditorejas nazi.
Maizes naži: vai tie ir neaizstājami virtuvē?


Kvalitatīvi konditorejas izstrādājumi ir kraukšķīgi no ārpuses un pūkaini no iekšpuses. Ja sagriež ar neatbilstošu nazi, tiek bojāta mīklas struktūra, drupatas sabrūk, mainās forma un parādās neizskatīgi iegriezumi. .Konditorejas nazis ir īpaši izstrādāts, lai grieztu gan cietas, gan mīkstas detaļas ar perfektu rezultātu.
Mīļākie konditorejas naži

Konditorejas nazis (ne tikai)
Tas ir maizes vai kraukšķīgu bagetes šķēļu griešanas meistars, taču, pateicoties tā zobainajam asmenim, ar to var lieliski sagriezt arī sulīgus tomātus, mīkstus augļus vai kūkas un pīrāgus. Īsāk sakot, konditorejas nazis ir daudzpusīgs instruments, kas būs jūsu palīgs biežāk, nekā jūs varētu gaidīt.

Konditorejas naža asmenim jābūt zobainam. Tieši zobiņi ļauj instrumentam caurdurt garozu, nesasmalcinot mīksto iekšējo daļu. Sekli zobi ir piemēroti mīkstākiem konditorejas izstrādājumiem, savukārt dziļi zobi ir piemērotāki cietai garozai.

Tam jābūt no 20 līdz 26 cm. Šāds garums ļauj viegli sagriezt lielus klaipus, kā arī bagetes vai citus mazākus konditorejas izstrādājumus.

Asmenim jābūt diezgan plānam, bet tajā pašā laikā ļoti izturīgam. Elastīgums ir konditorejas nažu trūkums, jo tikai pietiekama izturība nodrošina maksimālu kontroli pār griezumu.

Nerūsējošais tērauds visbiežāk tiek izmantots maizes nažu ražošanā, jo tas ir pietiekami ass un izturīgs pret koroziju. Dažkārt ir pieejami arī damaska tērauda naži, taču ir svarīgi atcerēties, ka tos ir grūtāk uzturēt, jo tie ir vairāk pakļauti rūsēšanai.

Konditorejas nažiem ir vidēji plats asmens, kas parasti ir taisns ar apaļu galu. Daži instrumenti no roktura nedaudz sašaurinās. Dažiem konditorejas nažiem asmens no roktura ir novirzīts uz leju. Tas tiek darīts, lai griešanas laikā nepieļautu pirkstu kaulu saskari ar griešanas dēlīti.

Pareizs naža līdzsvars nodrošina vieglāku lietošanu un labāku kontroli griešanas laikā. To nosaka fakts, ka naža līdzsvara punkts (bolsteris) atrodas vietā, kur asmens savienojas ar rokturi, tāpēc, ja zem šīs naža daļas novietojat pirkstu, nazis saglabās līdzsvaru.

Pelim ir jāpielāgojas jūsu rokai. Roktura ergonomiskā forma nodrošina drošību un mazina nogurumu ilgstošas lietošanas laikā. Dažādiem materiāliem ir savi plusi un mīnusi - koks ir estētisks, bet laika gaitā var parādīties nodiluma pazīmes, metāls ir mūžīgs, bet var slīdēt, kad ir slapjš, un arī plaukstā jūtams aukstums, savukārt plastmasas vai kompozītmateriālu rokturi ir izturīgi, pieejami, bet var neizskatīties eleganti.

Ja vēlaties, lai maizes nazis ilgi paliktu ass, laiku pa laikam veiciet tam vienkāršu, bet svarīgu kopšanu:
- Mazgāšana
Pēc katras lietošanas reizes noskalojiet nazi ar siltu ūdeni un mīkstu sūkli. Izvairieties no agresīviem tīrīšanas līdzekļiem vai abrazīviem sūkļiem un nemazgājiet trauku mazgājamajā mašīnā. Visas šīs metodes var sabojāt nazi un paātrināt tā nolietošanos. Tūlīt pēc mazgāšanas nosusiniet nazi ar mīkstu drānu, lai novērstu koroziju. - Uzglabāšana
Uzglabājiet savu konditorejas nazi blokos, plauktos, sliedēs vai futrālī vai atvilktnē ar ieliktni, īsi sakot, vietā, kur asmeni nevar sabojāt. Izvairieties no nažu glabāšanas vaļīgi virtuves atvilktnē. - Slīpēšana
Konditorejas nazis nav jāasina tik bieži kā parasts nazis, jo tā zobi ilgāk saglabājas asi. Tomēr parastā lietošana noasina jebkuru instrumentu, pat visaugstākās kvalitātes, tāpēc maizes nazis laiku pa laikam ir jāuzasina. Izmantojiet tikai zobveida nažu asināšanai paredzētus instrumentus vai uzticieties profesionālai asināšanai. - Pareiza lietošana
Izmantojiet nazi tikai konditorejas izstrādājumiem. Nekad nelietojiet to citu sastāvdaļu griešanai, jo īpaši cietu sastāvdaļu, piemēram, skrimšļu, kaulu, ķirbju, meloņu vai saldētu produktu griešanai. Tie var ievērojami sabojāt asmeni. Vienmēr grieziet uz koka vai plastmasas griešanas dēlīša; citi materiāli asmeņus aptraipa.
Kvalitatīvi trauku mazgāšanas līdzekļi


Populārākie maizes nažu ražotāji
- Tīrīšana: tūlīt pēc lietošanas nazi noskalojiet un nosusiniet. Izvairieties no mazgāšanas trauku mazgājamajā mašīnā.
- Uzglabāšana: neglabājiet nazi vaļēju virtuves atvilktnē, izmantojiet nažu blokus vai nažu turētājus.
- Griešana šķēlēs: grieziet tikai uz koka vai plastmasas griešanas dēlīša.
- Slīpēšana: Tā kā asmens asmens ir zobains, labāk paļauties uz profesionālu asināšanu.