Tagad mēs jums nedaudz sīkāk paskaidrosim, kā sagatavot pavisam jaunu tērauda pannu, lai tā būtu nelipīga un kalpotu jums visu mūžu.
Nomazgājiet jauno pannu ar karstu ūdeni - nevis remdenu vai siltu, bet patiešām karstu - un ar smalkas sūkļa un piliena mazgāšanas līdzekļa palīdzību noņemiet bišu vaska kārtu, kas aizsargāja pannu, lai tā nerūsētu uzglabāšanas laikā.
Rūpīgi nosusiniet pannu tā, lai uz tās nepaliktu ne pile ūdens.
Ielejiet pannā eļļu un plānā kārtā izklājiet to pa visu tās virsmu, ieskaitot malas. Uzkarsējiet uz vidējas uguns. Apmēram pēc trim minūtēm pannas virsma sāks tumšot, apmēram pēc 10 minūtēm tā sāks dūmot un iekšpuse būs brūna.
Ļaujiet pannai atdzist un noslaukiet lieko eļļu ar papīra dvieli.
Visbeidzot, vēlreiz uzkarsējiet pannu, lai pabeigtu apdedzināšanas procesu. Šoreiz, bet tikai apmēram divas minūtes, līdz virsma kļūst gandrīz melna. Vienkāršoti sakot, jo tumšāka būs iekšpuse, jo labākas īpašības būs tērauda pannai.
Tērauda pannu kopšanas ceļvedis: kā nodrošināt pannas mūžu
Tērauda panna ir ieguldījums jūsu virtuvē, kas atmaksāsies ar gadiem ilgu uzticamu kalpošanu – ja vien jūs par to pienācīgi parūpēsieties. Tas nav nekas sarežģīts, pietiek ar dažiem vienkāršiem soļiem, un jūsu panna kļūs par jūsu labo roku gatavošanas laikā. Apskatīsim, kā to izdarīt.
- Nomazgāt ar karstu ūdeni.
- Rūpīgi nosusināt.
- Apdedzināt un ieeļļot.
Populāras tērauda pannas


Tērauda pannas nelipšanas atjaunošana
Ja panna zaudē savu nelipšanu, tās virsma ir pārāk lipīga vai uz tās parādās rūsa, atkārtojiet visu apdedzināšanas procesu.

Atcerieties, ka tērauda pannām vislabāk piemērotas augu eļļas ar augstu dūmu punktu. Tas ir, tādas eļļas, kas iztur visaugstākās temperatūras, piemēram, rapšu vai saulespuķu eļļa.
Pirms gatavošanas pannu pietiekami ilgi uzkarsējiet. Tādējādi jūs novērsīsiet ēdiena pielipšanu.
Gatavojiet ēdienu vidējā temperatūrā. Pārāk liels karstums izraisa ēdiena pielipšanu un galvenokārt piedegšanu. Vienlaikus neapgrieziet sastāvdaļas pārāk ātri, bet atvēliet tām pietiekami daudz laika, lai uz tām izveidotos garoziņa, un tās pašas atdalītos no pannas virsmas.
Tērauda pannas tīrīšana
Nekad nemazgājiet tērauda pannas trauku mazgājamā mašīnā. Tā noņem aizsargslāni un turklāt veicina koroziju. Pannu arī nemērcējiet, ideālā gadījumā nemazgājiet to vispār un nelietojiet mazgāšanas līdzekļus, metāla sūkļus u.tml. Lai saglabātu nepielipšanu, pilnībā pietiek ar pannas noslaucīšanu ar papīra dvieli. Tomēr, ja no pannas ir jānoņem atlikumi, izmantojiet karstu ūdeni un sūkli vai birsti. Pēc mazgāšanas pannu rūpīgi nosusiniet un viegli ieeļļojiet. Ja nepieciešams, atkārtojiet apdedzināšanas procesu. Pārliecinieties arī, ka panna tiek uzglabāta sausā vietā, lai novērstu koroziju.