Flambēšanas pannas: kādu materiālu izvēlēties un kā pareizi flambēt?

flambování

Vai zinājāt, ka flambēšana piešķirs jūsu ēdieniem pavisam jaunu dimensiju? Uzziniet, kā flambēt pareizi un galvenais – droši.

Kas ir flambēšana un kāpēc to vispār darīt?

Termins "flambēšana" cēlies no franču vārda "flambér", kas nozīmē "degšana", un īsumā tas nozīmē, ka ēdienam pievieno alkoholu, aizdedzina to un ļauj tam izdegt. Kāpēc? Jo tas izskatās lieliski un piešķir ēdienam gan izskatu, gan garšu. Liesmas sadedzina lielāko daļu alkohola, bet saglabā tā garšas un aromāta pēdas – piemēram, no ruma izceļ saldumu, no brendija – smalkas augļu notis. Un tas ir arī par šovu, atzīsim.

Pannas

Kādu pannu izvēlēties flambēšanai?

Ne visas pannas ir ideāli piemērotas flambēšanai. Jums ir nepieciešama panna, kas var izturēt lielu karstumu, ātri uzsilst un ir droša. Vienlaikus ir jāizvairās no virsmām, kas neiztur augstāku temperatūru. Šeit ir labākās iespējas:

1. Tērauda panna

Oglekļa tērauds daudzējādā ziņā ir salīdzināms ar čugunu, tam ir dabiski nelīpoša virsma (ja to labi apstrādā), bet tas ir vieglāks un ātrāk reaģē uz temperatūras izmaiņām. Tas ir ideāli piemērots gaļai un dārzeņiem, kur vēlaties kārtīgu apceptu garoziņu.

Tērauda pannas

Nadpis blok s obrázkem VPRAVO


Labākās tērauda pannas pēc mūsu klientu vērtējuma


Nadpis blok s obrázkem VLEVO

2. Nerūsējošā tērauda panna

Nerūsējošā tērauda panna ir klasika, ar kuru nevar kļūdīties. Tā lieliski vada siltumu un galvenais – nereaģē ar jebkādām sastāvdaļām. Ja flambējat ēdienus ar tomātiem vai citām skābām sastāvdaļām, nerūsējošais tērauds ir labākais, ko varat izmantot. Turklāt to ir viegli tīrīt, jo tā ir piemērota arī trauku mazgājamai mašīnai.

Nerūsējošā tērauda pannas

Kvalitatīvas nerūsējošā tērauda pannas


3. Čuguna panna

Ja vēlaties kaut ko, kas kalpos mūžīgi, čuguns ir droša izvēle. Tas saglabā siltumu labāk nekā jebkura cita panna, tāpēc ir ideāli piemērots ilgākai un lēnākai ēdiena gatavošanai. Tas arī mierīgi iztur ļoti augstu temperatūru un ir ideāli piemērots ēdiena gatavošanai uz uguns, tāpēc tas viegli tiks galā ar flambēšanu.

Čuguna pannas

Nadpis blok s obrázkem VPRAVO


Čuguna pannas visam mūžam


Nadpis blok s obrázkem VLEVO

4. Varš panna

Vai vēlaties flambēt stilīgi? Varš pannas ne tikai lieliski izskatās, bet arī ātri reaģē uz temperatūras izmaiņām. Ideāli, ja jūs pievēršat uzmanību detaļām. No otras puses, varš ir dārgāks un prasa lielāku kopšanu, lai saglabātu savu skaistumu. Bet, flambējot, tas jūs nepievils.

Vara pannas

Elegantas varš pannas


flambee
Soli pa solim
Kā flambēt

Drīz jūs atklāsiet, ka flambēšana nav nekāda raķešu zinātne. Tomēr ir vērts zināt pareizās darbības, lai rezultāts būtu perfekts un nerastos nevajadzīgi sarežģījumi:

  1. Sagatavojiet visu iepriekš:
    Alkohols, šķiltavas, sastāvdaļas, katla vāks – turiet visu pa rokai, jo flambēšana ir ātrs process.
  2. Uzkarsējiet pannu ar sastāvdaļām:
    Gaļa, dārzeņi, augļi – visam, ko flambējat, jābūt karstam, lai alkohols labi aizdegas, bet ne vārošam, lai alkohols nesāktu iztvaikot priekšlaicīgi. Noņemiet pannu no karstuma avota
  3. Pievienojiet alkoholu:
    Izmantojiet destilātu ar alkohola saturu ideāli ap 40% – rums, konjaks, viskijs, brendijs. Pietiks ar nedaudz, pat 20 – 30 ml. Alkoholu ieteicams arī uzsildīt līdz aptuveni 50°C pirms pievienošanas ēdienam.
  4. Aizdedziet:
    Izmantojiet garu sērkociņu vai šķiltavu un pietuviniet liesmu tieši virs alkohola virsmas. Ja jums ir gāzes plīts, jūs varat nedaudz sasvērt pannu pret liesmu, kas aizdedzinās alkoholu vai alkohola tvaikus.
  5. Ļaujiet liesmām darboties:
    Liesmas parasti nodziest dažu sekunžu laikā, tiklīdz lielākā daļa alkohola ir sadedzināta.
Pannas

Drošība flambēšanas laikā

Bet, ja nopietni: flambēšana ir lieliska tehnika, kurā jūs burtiski spēlējaties ar uguni. Tāpēc ir svarīgi zināt un ievērot dažus drošības noteikumus, lai virtuves šovs nepārvērstos par katastrofu:
  • Izslēdziet tvaika nosūcēju: Jūs nevēlaties, lai liesmas būtu tvaika nosūcējā!
  • Notīriet viegli uzliesmojošus priekšmetus no apkārtnes: Neturiet tuvumā salvetes vai alkohola pudeles.
  • Izmantojiet traukus ar garu rokturi: Lai droši rīkotos ar degošu ēdienu, ieteicams izmantot pannu ar garāku rokturi, kas ļauj turēt rokas drošā attālumā no liesmām.
  • Izvēlieties pietiekami dziļus traukus: Dziļākas pannas vai katli palīdz kontrolēt liesmas un samazina degoša alkohola izšļakstīšanās risku.
  • Neizmantojiet stipros alkoholiskos dzērienus, kas pārsniedz 60 %.
  • Nelejiet alkoholu pannā tieši no pudeles: Sagatavojiet alkoholu glāzē, mērglāzē vai kausiņā.
  • Nepārvietojiet degošu pannu.
  • Turiet pa rokai pietiekami lielu vāku: Ja kaut kas noiet greizi, pārklājiet pannu ar vāku, un liesmas noslāps.
flambování
Ko flambēt

Ar flambēšanu var pacelt jaunā līmenī daudzus ēdienus no dažādām kategorijām, gan sāļus, gan saldus. Pamēģiniet, piemēram, šo:

Gaļa: Stroganova liellopu gaļa vai pīle apelsīnu mērcē
Deserti: Crêpes Suzette, Crème brûlée
Augļi: Ananass ar karameli, bumbieri ar brendiju

Palačinku pannas
Mūsu padoms
Izlasiet arī
->
Image
Pannas ugunskuram: padomi un ieteikumi izvēlei
Vai jums patīk, tā sakot, spēlēties ar uguni? Tad jums noderēs padomi par pannām, kas bez problēmām izturēs arī ārkārtējas temperatūras.

Kā pagatavot dievišķi gardas flambētas pankūkas?

Flambēšana ir lielisks veids, kā pārvērst pat parastu ēdienu par neparastu gardēžu baudījumu. Iespējams, slavenākais flambētais deserts ir pankūkas. Vai domājat, kā vēl vairāk izcelt liesmu un aromātu efektu? Iedvesmojieties no mūsu padomiem!

  • Kvalitatīvs alkohols ar raksturu – Visbiežāk izmanto konjaku, rumu (vēlams tumšo), kalvadosu vai citrusu liķierus, piemēram, Grand Marnier vai Cointreau. Pirms flambēšanas alkoholu ieteicams nedaudz uzsildīt, piemēram, kausiņā virs liesmas, lai to vieglāk aizdedzinātu.
  • Citrusu svaigums – Lai iegūtu vēl labāku aromātu un garšu, alkoholam varat pievienot dažus pilienus laima sulas vai asins apelsīnu sulas. Tie lieliski papildinās visa deserta augļu noti.
  • Garšaugi smalkam aromātam – Interesants papildinājums var būt arī alkohols, kurā dažas dienas iepriekš ir mērcēta vaniļas pāksts, rozmarīns vai timiāns. Smalkās garšaugu notis lieliski papildinās pankūku saldumu.
  • Karamelizēti augļi – Lielisks papildinājums ir arī augļu gabaliņi, kurus pirms flambēšanas viegli karamelizē tieši pannā – piemēram, banāni, bumbieri vai āboli. Tādējādi pankūkas iegūst papildu garšas slāni.
  • Riekstu sviests intensīvākai garšai – Ļaujiet sviestam, kurā gatavojat pankūkas, viegli apbrūnēt, līdz tas iegūst riekstu aromātu (tā sauktais beurre noisette). Tas piešķir desertam smalku karameļu nokrāsu.
flambe pancakes
  • Alkohola kombinācija bagātīgākam aromātam – Nebaidieties eksperimentēt un kombinēt dažādus alkohola veidus. Piemēram, ruma un apelsīnu liķiera vai konjaka un neliela daudzuma amareto kombinācija radīs interesantu aromātisku efektu.
  • Garšvielas noslēguma akcentam – Pēc liesmas nodzišanas pankūkas var viegli apkaisīt ar kanēli, muskatriekstu vai šķipsniņu kardamona. Pateicoties siltumam, garšvielas no pankūkām izplatīsies brīnišķīgi.
jak flambovat jako profesionál
Kopsavilkums
Flambējiet kā profesionālis

Izvēlieties pareizos piederumus, esiet piesardzīgs un nebaidieties eksperimentēt. Flambēšana nav paredzēta tikai profesionāļiem – ar nelielu treniņu un šķipsniņu drosmes jūs to varat izdarīt arī mājās. Un kā ar to "wow" efektu? Tas ir tā vērts.

Pannas