Japāņu naži

40 items total
Japānas nazis CLASSIC 17 cm, Wüsthof
116 €
WU1030131217
Japānas nazis GOURMET 17 cm, Wüsthof
86 €
WU1035046017
Japānas nazis CHUTOH 7000D 16 cm, MIYABI
222 € –14 %
190 €
MB34542161
Japānas Santoku nazis 5000MCD 18 cm, Miyabi
547 € –34 %
357 €
MB34374181
Japāņu dārzeņu nazis BRUTE 17,5 cm, Forged
74 €
FORGEDSDV304136
Japāņu dārzeņu nazis SEBRA 17,5 cm, Forged
75 €
FORGEDSDV623460
Japāņu gaļas nazis GYUTOH 7000D24 cm, MIYABI
352 € –28 %
253 €
MB34543241
Japāņu nazis 5000MCD 67 13 cm, kļava, Miyabi
441 € –27 %
319 €
MB34400131
Japāņu nazis Gyutoh 5000FCD 20 cm, Miyabi
286 € –20 %
226 €
MB34681201
Japāņu nazis Gyutoh 5000MCD 24 cm, Miyabi
586 € –34 %
383 €
MB34373241
Japāņu nazis SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
547 € –23 %
417 €
MB34378241
Japāņu Santoku nazis 17 cm, Victorinox
83,70 €
VN6852017G
Up
More products

Japāņu naži - asi kā zobens

Kas ir japāņu naži?

Japāņu nažiem ir garš un plāns asmens ar smailu galu, un tos sākotnēji izmantoja, lai grieztu plānas šķēles no jēlas zivs un gatavotu suši. Tie ir vieglāki, rokā tie ir līdzsvarotāki un lieliski piemēroti precīziem uzdevumiem. Tie ir izgatavoti no cietāka un plānāka tērauda - nerūsējošā tērauda jeb hagane, kas ir tas pats tērauds, no kura izgatavo japāņu zobenus. Japāņu nažu rokturi ir izgatavoti no cieta koka.

Kādiem nolūkiem izmanto japāņu nažus?

Japāņu nažus - pateicoties to garajiem, tievajiem asmeņiem - var izmantot zivju vai lielu gaļas gabalu (īpaši steiku) griešanai. Ir daudz veidu īpašu japāņu nažu (piemēram, Gyutou, Yanagi, Usuba vai Deba), kurus var izmantot visiem precīziem uzdevumiem, sākot no vistas atkaulošanas, zivs filejas atdalīšanas un beidzot ar plānām dārzeņu šķēlītēm.

Vietnē Kulina atradīsiet kvalitatīvus japāņu nažus, ko ražo tādi uzticami zīmoli kā Dellinger vai MIYABI. Jūs varat izvēlēties arī holandiešu zīmola kaltus japāņu nažus Forged vai apskatīt mūsu vislabāk pārdodamos japāņu nažus šeit.

Kā uzasināt japāņu nazi?

Japāņu naži var būt divpusēji vai vienpusēji (tradicionālie). Tie ir izgatavoti no cietā tērauda, ko patiesībā ir vieglāk asināt nekā Rietumu nažiem izmantoto mīksto tēraudu. Lai uzasinātu japāņu nazi, ir nepieciešams asināmais akmens. Savu nazi varat nodot arī speciālistam.

Kā kopt savu japāņu nazi?

Japāņu naži ir ievērojams ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu japāņu nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • griežot ar japāņu nazi, nedrīkst griezt tieši uz cietām virsmām, piemēram, akmens darba virsmas, nerūsējošā tērauda izlietnes, šķīvja vai dēlīšiem, kas izgatavoti no stikla, keramikas, bambusa un citām cietām vielām. Labākais ir mīksts plastmasas kapāšanas dēlis
  • uzglabājiet nazi atsevišķi, lai asmeņi nenostrūdētu. Izmantojiet nažu bloku vai nažu futrāli.
  • regulāri asiniet nazi