Vai jums ir nepieciešams tvaicētājs? Tas ir piemērots veselīgai ēdiena gatavošanai!

parni hrnec

Vai meklējat veselīgu, saudzīgu un vienlaikus maksimāli efektīvu ēdiena gatavošanas veidu? Tad tvaicētājs būs lielisks palīgs! Tomēr tā izvēle nav tik vienkārša, kā varētu šķist.

Ir dažādi veidi, izmēri un materiāli, un katram modelim ir savas priekšrocības un trūkumi. Un tā kā tvaicētājs nav ierīce, ko pērkat katru gadu, ir labi zināt, kam pievērst uzmanību, izvēloties un kā atpazīt īsto savai virtuvei.

Tvaicētāji

Kvalitatīvi tvaika katli


Svarīgākais lēmums

Elektriskais vai uz plīts liekamais?

parni hrnec na sporak
Tvaicētājs uz plīts

Tradicionāls risinājums, kas sastāv no katla ar ūdeni un vienas vai vairākām tvaicēšanas ieliktņiem. Nav atkarīgs no elektrības, parasti ir izgatavots no nerūsējošā tērauda un piedāvā ilgu kalpošanas laiku.

Priekšrocības:

  • vienkārša konstrukcija bez elektronikas
  • Augsta izturība
  • Iespēja izmantot arī kā parastu vārīšanas katlu
Ja meklējat izturīgu un daudzpusīgu risinājumu katrai virtuvei, pietiks ar modeli, ko liek uz plīts.
parni hrnec elektricky
Elektriskais tvaicētājs

Atsevišķa ierīce ar savu sildelementu un parasti arī digitālu vadību. Piedāvā vairākus līmeņus, automātiskās programmas un tādas funkcijas kā taimeris vai temperatūras uzturēšana.

Priekšrocības:

  • atsevišķa ierīce, neaizņem plīts virsmu
  • uzlabotas funkcijas un taimeris
  • Ideāli piemērots biežai gatavošanai bez uzraudzības
Ja plānojat regulāri gatavot ēdienu tvaikā, jūs novērtēsiet elektriskā varianta komfortu.
hrnec s parni vlozkou
Tvaika katla materiāls: kvalitāte, kas ir redzama no pirmā acu uzmetiena

Nerūsējošais tērauds ir ideāla izvēle tiem, kas meklē izturību, vieglu tīrīšanu un ilgu kalpošanas laiku. Piemērots visu veidu plītīm, ieskaitot indukcijas plītis, un labi izskatās pat pēc gadiem ilgas lietošanas.

Plastmasas traukiem, kurus var atrast lielākajā daļā elektrisko modeļu, jābūt karstumizturīgiem un bez kaitīgām vielām (BPA free). Kvalitatīva plastmasa neuzsūc smakas un nepārnes garšas starp atsevišķiem līmeņiem.

Ja vēlaties apvienot estētiku un praktiskumu, izvēlieties modeli ar nerūsējoša tērauda korpusu un caurspīdīgām tvaika bļodām – jums būs pārskats par to, kas notiek iekšpusē, un jūs iegūsiet izturīgu ierīci.

Tvaicētāji
Mūsu padoms
Lasiet arī
->
Image
Kādus traukus var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā
Droši vien, ka ne visi trauki ir piemēroti trauku mazgājamajai mašīnai. Daži materiāli var tikt bojāti, zaudēt spīdumu vai vienkārši nav paredzēti automātiskai mazgāšanai. Mēs jums ieteiksim, kurus traukus var droši mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā un kuriem, gluži pretēji, jāpievērš uzmanība.
elektricky parni hrnec
Elektriskais tvaicētājs:
Funkcijas, kas atvieglo ēdiena gatavošanu
Jo biežāk jūs gatavosiet ēdienu tvaika katlā, jo vairāk jūs novērtēsiet šīs funkcijas:
  • Taimeris – iestatiet gatavošanas laiku un jums nekas nav jāuzrauga
  • Automātiskās programmas – izvēle dārzeņiem, rīsiem, olām vai zivīm ar vienu pogu
  • Temperatūras uzturēšana – ēdiens paliks silts, pat ja jūs kavēsieties ar pasniegšanu
  • Atliktais starts – ideāli piemērots brokastu pagatavošanai no rīta vai atgriešanās no darba
  • Ūdens līmeņa indikators – palīdz papildināt ūdeni, nepārtraucot gatavošanu
Tvaicētāji
parni hrnec velky
Praktiski padomi ikdienas lietošanai
Kā maksimāli izmantot tvaicētāju?

Tvaicētājs ir vairāk nekā tikai rīks dārzeņu gatavošanai. Pareizi lietojot un plānojot, jūs varat ietaupīt laiku, samazināt trauku daudzumu un pagatavot pilnvērtīgu maltīti visai ģimenei – ar minimālu piepūli.

Gatavojiet slāņos – visas pusdienas vienlaikus:
  • Apakšā lieciet produktus, kuriem nepieciešams visilgākais gatavošanas laiks (piemēram, kartupeļi, rīsi, cietāki dārzeņi, piemēram, burkāni vai brokoļi)
  • Augšā lieciet zivis, vistas gaļu, smalkākus dārzeņus vai olas
Tvaiks ceļas no apakšas uz augšu, tāpēc visintensīvāk tas iedarbojas apakšējā līmenī. Tāpēc jūs varat pagatavot gan pamatēdienu, gan piedevu vienlaikus – bez piedegšanas un maisīšanas.

Neatstājiet novārtā garšvielasSāli, garšaugus un garšvielas pievienojiet tikai pēc pagatavošanas. Tvaiks ir saudzīgs, bet nepārnes garšas tik intensīvi kā ūdens vai tauki. Ja vēlaties izteiktāku garšu, marinējiet izejvielas iepriekš vai pēc pagatavošanas viegli pievienojiet sviestu, olīveļļu, citronu vai mērci.

Ūdens vietā izmantojiet kvalitatīvu buljonuDažiem modeļiem ūdens tvertnē ūdens vietā varat ieliet buljonu, vīnu vai pievienot garšaugus vai citronu. Tādējādi tvaiks iegūs smalku aromātu, kas tiks pārnests arī uz ēdienu.

Rīsu vai kuskusa pagatavošana? Bez problēmāmDaudziem elektriskajiem tvaika katliem ir speciāla bļoda rīsiem. Atliek tikai nomērīt ūdens un rīsu attiecību (parasti 1 : 1,5), iestatīt programmu un pagaidīt – rezultāts būs labāks nekā parastā katlā. Varat izmantot arī prosai, bulguram vai kvinojai.
Sildīšana bez izžūšanas
Vai no iepriekšējās dienas ir palicis ēdiens? Tvaika katlā to var viegli uzsildīt, nezaudējot sulīgumu – ideāli piemērots klimpām, rīsiem, dārzeņiem un gaļai. Iestatiet īsāku laiku, un tvaiks paveiks pārējo.

Ēdiens bērniem? Ātri un saudzīgi Tvaiks ir ideāli piemērots pirmo piebarojumu, maigu dārzeņu un zivju pagatavošanai. Nav nepieciešami tauki, un iegūtajam biezenim ir maiga tekstūra. Turklāt jūs zināt, ko dodat savam bērnam – bez konservantiem un pievienota sāls.

Apkope: vienmēr izlejiet atlikušo ūdeni Pēc katras lietošanas reizes ļaujiet vārīšanas katlam atdzist un izlejiet atlikušo ūdeni no tvertnes. Ilgstoši stāvot, tas var izraisīt smaku vai ūdens akmens veidošanos. Regulāri izskalojiet arī tvaicēšanas traukus – ideāli ar rokām vai trauku mazgājamā mašīnā (ja ražotājs to atļauj).


Tvaicētāji
BUJ (Biežāk uzdotie jautājumi)
Biežāk uzdotie jautājumi
Vai garaiņu katlā garšas pārnesas starp dažādiem līmeņiem?
Kvalitatīviem modeļiem garšas pārnese ir minimāla. Tomēr, ja gatavojat aromātiskus produktus (piemēram, zivis un dārzeņus vienlaikus), ieteicams zivis ievietot atsevišķā līmenī vai izmantot aizsargplēvi vai trauku. Elektriskie modeļi bieži piedāvā atsevišķus traukus tieši šim nolūkam.
Vai garaiņu katlā var vārīt rīsus?
Jā, un bieži vien ļoti labi. Elektriskie tvaika katli parasti ietver īpašu bļodu rīsiem vai graudaugiem, kurā vienkārši jāpievieno pareizās proporcijas ūdens un rīsi. Rezultāts ir irdens un lieliski tvaicēts garnīrs.
Cik ilgs laiks nepieciešams ēdiena pagatavošanai tvaika katlā?
Tas ir atkarīgs no izejvielu veida un ierīces jaudas. Vispārīgi:
  • dārzeņi: 10–15 minūtes
  • zivis: 10–20 minūtes
  • Rīsi: 20–30 minūtes
  • Vistas gaļa: 25–35 minūtes
  • Olas: 12–15 minūtes

Elektriskajiem modeļiem nav nepieciešams uzraudzīt laiku – lielākajai daļai ir taimeris vai automātiskās programmas.

Vai tvaika katlā var sildīt gatavu ēdienu?
Jā, un ļoti saudzīgi. Tvaiks vienmērīgi silda ēdienu, neizžāvējot, nepiededzinot vai nezaudējot garšu. Ideāli piemērots rīsiem, makaroniem, klimpām un gaļai.
Vai man ir nepieciešamas īpašas receptes tvaicējamam katlam?
Ne obligāti. Jūs varat izmantot parastās receptes un pielāgot tās gatavošanas metodei – piemēram, samazināt tauku daudzumu vai pielāgot gatavošanas laiku. Bet ir arī daudz pavārgrāmatu un tiešsaistes pamācību, kas paredzētas tikai ēdiena gatavošanai tvaicējot, kas var būt lieliska iedvesma.