Klasiskie podi - kā izvēlēties tādu, kas kalpos gadiem ilgi?

pots

Ja vēlaties iegādāties tikai vienu pamata vārīšanas katlu savai virtuvei, tad klasiskais būs īstais. Jo ar šo apzīmējumu jūs atradīsiet visuniversālākos traukus – parasti vidēja izmēra, ar taisnām sienām, vāku un diviem rokturiem. Tie ir ideāli piemēroti makaronu, zupu, mērču un pākšaugu gatavošanai.

Klasiska vārīšanas katla izvēle no pirmā acu uzmetiena var šķist vienkārša – paņem to, kas patīk, un viss. Tomēr, tiklīdz sākat domāt par materiālu, plīts virsmas veidu, apkopes metodi vai pat to, kāpēc dažos vārīšanas katlos ēdiens pielīp, bet citos nē, tas kļūst nedaudz sarežģītāk. Mēs ar prieku jums palīdzēsim.

Klasiskie vārīšanas katli

Populārākie klasiskie katli pēc mūsu klientu vērtējuma


Produktu salīdzinājums
Nazev
  • Izturīgi, piemēroti visu veidu plītīm, ieskaitot indukcijas plītis.
  • Ja tiem ir daudzslāņu dibens, tie ātri un vienmērīgi sadala siltumu.
  • Ideāli piemēroti ikdienas gatavošanai.
  • Nav piemīt dabīgs nelipīgs pārklājums - tāpēc gatavošanai nepieciešama atbildīga temperatūras kontrole un kvalitatīvi tauki.
Nazev
  • Lēna un vienmērīga gatavošana, ideāli piemērota gulašam, mērcēm un sautētai gaļai.
  • Lieliski uztur siltumu pat ilgi pēc plīts izslēgšanas.
  • Pēc apdedzināšanas tiem ir dabisks nelipīgs pārklājums.
  • Čuguns ir dabiski magnētisks, tāpēc vienmēr darbojas uz indukcijas plīts.
  • Jārēķinās ar lielāku svaru, kas apstrādei prasa lielāku spēku un stingru roku.
hliíkové hrnce
  • Vairumā gadījumu tiem ir nepiedegoša virsma, tāpēc tie ir lieliski piemēroti visiem, kas vēlas ērti gatavot ar minimālu tauku daudzumu un bez piedegšanas.
  • Ideāli piemēroti mērcēm, krēmkrāsas ēdieniem vai dārzeņu maisījumiem.
  • Nepiedegošiem slāņiem nav vietas cepeškrāsnī, jo augsta temperatūra tiem nav piemērota.
  • Nepieciešama uzmanīga apiešanās - bez metāla piederumiem un gatavošanas uz lēnas uguns.
titanove hrnce
  • Īpaši izturīga un nelīpoša virsma, piemērota pat ikdienas intensīvai gatavošanai.
  • Ievērojami izturīgāks par parastajiem nelīpošajiem materiāliem.
  • Izturīgs pret skrāpējumiem un augstām temperatūrām, parasti piemērots arī lietošanai cepeškrāsnī.
  • Augstāka iegādes cena, kas atbilst ilgam kalpošanas laikam.
  • Neskatoties uz izturību, ieteicams saudzīgs lietojums – bez asiem metāla instrumentiem.
keramicke hrnce
  • Nelīpoša virsma bez ķīmiskām piedevām, piemērota veselīgai gatavošanai.
  • Skaists dizains, bieži vien pasteļtoņos, tāpēc tie ir piemēroti arī pasniegšanai.
  • Uztur temperatūru ilgāk nekā klasiskie katli ar nepiedegošu pārklājumu.
  • Trauslāki nekā citi materiāli – var saplaisāt trieciena vai strauju temperatūras izmaiņu dēļ.
  • Mazāk nepiedegoši nekā citi nepiedegoši materiāli.
Nazev
  • Gandrīz uzreiz reaģē uz temperatūras izmaiņām, tāpēc ir piemēroti smalku mērču, karameles vai ēdienu gatavošanai, kur svarīga precizitāte.
  • Tas izskatās ārkārtīgi eleganti un bieži vien kļūst par virtuves rotājumu.
  • Katla iekšējai virsmai jābūt izgatavotai no nerūsējošā tērauda. Pretējā gadījumā tas nav piemērots skābu ēdienu gatavošanai.
  • Jārēķinās ar augstāku cenu un nepieciešamību pēc regulāras apkopes. Vara oksidējas un ir nepieciešama pulēšana.
  • Lielākajai daļai vara vārīšanas katlu nedarbojas indukcijas plītis (tiem jābūt ar īpašu daudzslāņu pamatni ar magnētisko slāni).

nerezový hrnec
Vārīšanas katla pamatne – slēptais varonis
Kvalitatīvu vārīšanas katlu var atpazīt pēc labi izstrādātas pamatnes:
  • U nerezového hrnce pārliecinieties, vai tam ir daudzslāņu pamatne – tas ir, daudzslāņu konstrukcija, kur starp nerūsējošā tērauda slāņiem ir ievietots vadošs materiāls (piemēram, alumīnijs vai varš). Tieši šis slānis nodrošina vienmērīgu siltuma sadali un novērš piedegšanu vidū.
  • Čuguna katli nav nepieciešama īpaša pamatne – materiāls pats par sevi ir pietiekami spēcīgs un stabils. Tas lēnām, bet vienmērīgi sadala siltumu. Tāpēc vienkārši koncentrējieties uz apstrādes kvalitāti un virsmas apdari.
  • U Vara katliem pamatne parasti ir izgatavota no paša vara vai vara ar plānu iekšējo slāni (parasti nerūsējošā tērauda). Tas ir lieliski ūdensvadošs un izceļas ar tūlītēju reakciju uz temperatūras izmaiņām.
  • Attiecībā uz katliem ar nepielipšanas pārklājumu ir svarīgi pārliecināties, vai tiem ir pastiprināta pamatne ar pietiekamu biezumu. Jo tikai tas nodrošinās vienmērīgu uzsilšanu pat zemākā temperatūrā.
Klasiskie vārīšanas katli

Populārākie nerūsējošā tērauda klasiskie vārīšanas katli pēc mūsu klientu vērtējuma


litinový hrnec
Katla izmērs? Universāls! Ko tas nozīmē?
  • 1–2 personām tas ir 2–3 litru vārīšanas katls.
  • Parastai ģimenei ideāls tilpums ir aptuveni 5 litri.
  • Ja bieži uzņemat vairāk cilvēku vai vēlaties gatavot buljonu vai citus apjomīgus ēdienus, izvēlieties vārīšanas katlu ar tilpumu 7 litri vai vairāk.
Svarīgs padoms – izmēram patiešām ir nozīme: Ja domājat, ka labāk paņemt lielāku katlu, lai tajā viss droši ietilptu, tas nav ideāli. Jebkuram vārīšanas katlam vienmēr jābūt piemērotam! Jo, ja gatavojat nelielu porciju pārāk lielā katlā, ēdiens var zaudēt garšu. Un otrādi, ja ēdiena ir daudz un katls ir mazs, ar to būs grūti rīkoties.
Klasiskie vārīšanas katli

Populārākie klasiskie čuguna vārīšanas katli pēc mūsu klientu vērtējuma


Mūsu padoms
Lasiet arī
->
nadobi do mycky
Kādus traukus var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā
Droši vien, ka ne visi trauki ir piemēroti trauku mazgājamajai mašīnai. Daži materiāli var tikt bojāti, zaudēt savu funkcionalitāti vai vienkārši nav paredzēti automātiskai mazgāšanai. Mēs jums ieteiksim, kurus traukus var droši mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā un kuriem, gluži pretēji, jāpievērš uzmanība.

poklice na hrnce
Kādu katla vāku izvēlēties? Svarīgs ir ne tikai materiāls, bet arī detaļas
Stikla katla vāks
  • Lieliska izvēle, ja vēlaties vienmēr kontrolēt ēdienu – jūs redzat iekšā, neatverot katla vāku, kas ir īpaši ērti lēnas vārīšanas, sautēšanas vai mērču reducēšanas gadījumā.
  • Tomēr ņemiet vērā, ka stikla katla vāki mēdz būt smagāki, trauslāki un mazāk piemēroti cepeškrāsnij – īpaši, ja tiem ir plastmasas vai silikona rokturis.
Metāla (nerūsējošā tērauda) katla vāks
  • Izturīgs, vieglāks un piemērots cepeškrāsnij, bieži vien pat augstā temperatūrā. Ideāli piemērots tiem, kas vārīšanas katlu izmanto ne tikai uz plīts, bet arī cepšanai cepeškrāsnī.
  • Trūkums ir tas, ka jūs neredzat iekšpusi – katrs katla vāka pacelšana nozīmē siltuma un tvaika zudumu, kas var palēnināt gatavošanu.
Katla vāks ar tvaika ventili
  • Dažiem katla vākiem – gan stikla, gan metāla – ir vārsts tvaika izvadīšanas regulēšanai. Tas samazina pārplūdes risku un ļauj uzturēt stabilu spiedienu trauka iekšpusē. Vārsts var būt automātisks (nepārtraukta ventilācija) vai regulējams.
  • Ideāli piemērots rīsu, kartupeļu vai biezu mērču gatavošanai.
Katla vāka forma un piegulšana
  • Svarīga ir arī pati forma. Plakanie katla vāki ļauj tos uzglabāt vienu virs otra vai novietot uz darba virsmas.
  • Izliektie katla vāki nodrošina vairāk vietas virs ēdiena – tie ir piemēroti, piemēram, lielāku gaļas gabalu vai veselu dārzeņu porciju sautēšanai.
  • Kvalitatīvam katla vākam jāpieguļ vārīšanas katlam cieši un vienmērīgi, pretējā gadījumā jūs zaudējat enerģiju un gatavošana ir mazāk efektīva.
Katla vāki

Populārākie katlu vāki pēc mūsu klientu vērtējumiem


hrnec s odnímatelnými madly

Padomi, kas atvieglos lēmumu pieņemšanu:

  • Esiet uzmanīgi ar plastmasas un koka rokturiem, ja vēlaties vārīšanas katls izmantot arī cepeškrāsnī – tie var izturēt tikai ierobežotu temperatūru. Apsveriet vārīšanas katli ar noņemamiem rokturiem.
  • Iekšējā mēroga skala ir noderīgs palīglīdzeklis, pateicoties kuram jums nebūs jāņem rokās mērglāze.
  • Vārīšanas katls trauku mazgājamā mašīnā? Noskaidrojiet to iepriekš – ne visi materiāli vai virsmas apstrāde to var izturēt.
  • Nepiedegoša virsma nav ierasta klasiskajiem vārīšanas katli. Tomēr, ja jūs gatavojat daudz putru vai apviļājumu, tas var būt liela priekšrocība.
nepřilnavé hrnce
Kāpēc iegādāties vairāk nekā vienu vārīšanas katlu?

Katram vārīšanas katlam ir savs pielietojums. Klasisks vārīšanas katls ir daudzpusīgs, bet makaronu, zupas, mērces un buljona gatavošana vienā un tajā pašā traukā nav ideāla. Izveidojiet savu "vārīšanas katlu bateriju" atbilstoši savam gatavošanas stilam – piedāvājumā ir arī praktiski komplekti, kas ietaupīs ne tikai naudu, bet arī vietu virtuvē.

Vai vēlaties izvairīties no vilšanās?

Ieguldiet kvalitātē. Vārīšanas katli no pazīstamiem ražotājiem kalpos gadiem, bieži vien pat gadu desmitiem. Turklāt tie piedāvās drošību attiecībā uz izmantotajiem materiāliem, enerģijas taupīšanu un precīzus rezultātus katrā gatavošanas reizē.

Klasiskie vārīšanas katli

Populārākie katli ar nepiedegošu pārklājumu pēc mūsu klientu vērtējuma


luxusní hrnce

Labākie klasisko vārīšanas katlu zīmoli

Ja meklējat vārīšanas katlu, kas kalpos gadiem un būs piemērots ikdienas gatavošanai, izvēlieties zīmolus, kas ir labākie:

De Buyer – franču klasika ar precīzu apstrādi un robustu konstrukciju. Lieliska izvēle prasīgiem pavāriem.
Staub – eleganti čuguna vārīšanas katli lēnai gatavošanai un stilīgai pasniegšanai.
Fissler – vācu kvalitāte ar uzsvaru uz ergonomiku, efektivitāti un praktiskām detaļām.
Eva Solo – vieglums, funkcionalitāte un skandināvu dizains vienā. Tiem, kas vēlas gan skaistus, gan gudrus traukus.

Populārākie klasiskie vara vārīšanas katli pēc mūsu klientu vērtējumiem


BUJ (Biežāk uzdotie jautājumi)
Biežāk uzdotie jautājumi
Kāds vārīšanas katls ir vislabākais indukcijas plītīm?
Tas, kuram ir magnētiska pamatne, vai arī ir marķējums "piemērots indukcijai". Visbiežāk tas ir nerūsējošā tērauda vārīšanas katls ar sviestmaižu pamatni, bet tas nav likums.
Kāds ir visuniversālākais vārīšanas katla tilpums?
Ikdienas gatavošanai iesakām vārīšanas katlu ar tilpumu 4–5 litri. Piemērots zupām un makaroniem.
Vai es varu ievietot klasisku vārīšanas katlu cepeškrāsnī?
Jā, ja tam nav plastmasas daļu vai ja tās ir karstumizturīgas. Piemērotāki ir pilnībā nerūsējoša tērauda vai čuguna vārīšanas katli ar metāla vāku.
Kāpēc man dažos vārīšanas katlos ēdiens pielīp?
Tas ir tāpēc, ka pamatne ir plāna vai materiāls ir nekvalitatīvs, kas nevienmērīgi vada siltumu. Pareiza tehnika arī var palīdzēt – vienmēr uzkarsējiet vārīšanas katlu un uzkarsējiet tajā taukus pirms sastāvdaļu pievienošanas.
Vai ir vērts uztraukties par vārīšanas katla pamatnes biezumu?
Jā. Biezāka pamatne labāk vada siltumu un novērš piedegšanu, īpaši lēnas vārīšanas gadījumā. Plāna pamatne var pārkarst tikai vidū un gatavot nevienmērīgi. Ideāla ir daudzslāņu vai vairākslāņu pamatne.