Cik garam jābūt pavāra nazim?

délka kuchařského nože

Vai zinājāt, ka pareizs pavāra naža garums būtiski ietekmē ne tikai jūsu darba efektivitāti virtuvē, bet arī drošību griešanas laikā? Bet kā orientēties nažu garumā? Varbūt tas nav tik sarežģīti, kā varētu šķist. Mēs jums parādīsim vienkāršu veidu, kā izvēlēties ideālo nazis tieši jums, un mēs pievienosim dažus noderīgus padomus, lai atvieglotu jūsu izvēli.

Pavārmākslas naži

Kāds ir labākais naža garums pavāra nazim?

No pirmā acu uzmetiena pavāra nažu klāsts var šķist bezgalīgs un grūti orientējams. Tomēr patiesībā ir trīs pavāra nažu grupas, no kurām katrai ir savas īpašas priekšrocības un tāpēc tās ir piemērotas dažādiem lietotājiem vai uzdevumiem:

Krátké kuchařské nože

Īsie virtuves naži

- aptuveni 16 cm -
Īsie virtuves naži ir ideāla izvēle tiem, kam ir mazas rokas vai kas dod priekšroku labākai kontrolei darba laikā. Pateicoties to izmēram, tie ir ideāli piemēroti smalkiem darbiem, piemēram, garšaugu, augļu, dārzeņu griešanai šķēlēs vai mizošanai. Tie ir piemēroti tiem, kas dod priekšroku viegli lietojamiem nažiem.

střední kuchařské nože

Vidēji lieli virtuves naži

- aptuveni 20 cm -
Ja šaubāties, kādu nazi izvēlēties, nekad nekļūdīsieties, izvēloties aptuveni 20 cm garu nazi. Tas ir universāls pavāra nazis, kas ir visu nažu komplektu neatņemama sastāvdaļa. Tas ir pietiekami garš, lai sagrieztu lielākus gaļas vai dārzeņu gabalus, un ir viegli lietojams. Šis garums ir ideāla izvēle pavāriem, kas meklē universālu palīgu ikdienas ēdiena gatavošanai.

dlouhé kuchařské nože

Garie virtuves naži

- aptuveni 26 cm -
Garie virtuves naži ir lieliska izvēle tiem, kam jāstrādā ar lielākiem ēdiena gabaliem, piemēram, ar meloni, ķirbi vai gaļas griešanai. Tie prasa mazliet lielāku veiklību un spēku, tāpēc tie ir piemērotāki tiem, kam ir lielākas rokas un kas dod priekšroku lielākam sasniedzamībai un spēkam, griežot šķēlēs.


Populārākie virtuves naži saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm


Mūsu padoms
Lasīt arī
->
pece o kuchynske noze
Kā kopt virtuves nažus
Asi naži ne tikai atvieglo ēdiena pagatavošanu, bet arī nodrošina drošību virtuvē. Tāpēc sniedzam noderīgus padomus, kā pareizi kopt nažus, tostarp mazgāt, uzglabāt, lietot un, protams, asināt.
velikost kuchařského nože
4 soļi
Ideāla pavāra naža izvēle
  1. Ergonomisks rokturis: Vienkāršāk sakot, nazim ir jāpielāgojas jūsu rokai. Tāpēc var viegli gadīties, ka, ja mājsaimniecībā ēdienu gatavo vairāk nekā viens no jums, katram būs nepieciešams savs virtuves nazis. Patiesībā cilvēki ar mazākām rokām atzinīgi novērtēs smalkāku nazi, savukārt liela izmēra rokā labāk iederēsies kupls nazis.
  2. Lietošanas mērķis: Piedomājiet, kādus ēdienus gatavojat visbiežāk. Ja gatavojat dažādus ēdienus, bet nevēlaties, lai virtuvē būtu daudz nažu arsenāls, ideāli derēs universāls aptuveni 20 cm garš nazis. Ja specializējaties kāda konkrēta veida ēdienu pagatavošanā, izvēlieties garumu, kas atbilst jūsu specifiskajām sastāvdaļām.
  3. Materiāls un kvalitāte: Ieguldījums nazī no kvalitatīva tērauda noteikti ir tā vērts. Labi uzasināts asmens ilgi saglabās asumu un ar to būs ērti strādāt.
  4. Līdzsvars: To, vai nazis ir pareizi sabalansēts, var noteikt, novietojot pirkstu zem vietas, kur asmens saskaras ar rokturi, un nazis nav izvirzījies uz abām pusēm. Šis ir vienīgais nazis, ar kuru jums būs ērti strādāt.
Kvalitatīvi virtuves naži

Uzticami pavāra naži


man woman kitchen knife

Nazis viņam un viņai?

Tas, ka viens izmērs der visiem, virtuvē nav īsti piemērojams. Pavāra nazim vienkārši ir labi jāpaliek rokā. Standarta virtuves nažu komplektos ietilpst 20 cm garš virtuves nazis. Taču, ja jūsu augums ir 160 cm un rokas ir mazas, jūs, visticamāk, ar šādu nazi nejutīsieties ērti. Tāpēc var izrādīties, ka jums mājās būs nepieciešami divi naži - viens viņai un otrs viņam. Un tā nebūs velti iztērēta nauda, jo ar labi izvēlētu nazi katra gatavošanas reize būs prieks!

Viss par virtuves nažu garumu
chef's knife length
Kādam nolūkam tiek izmantots pavāra nazis?

Pirmkārt un galvenokārt, šefpavāra nazis ir universāls rīks, kas nedrīkst trūkt nevienā .virtuves. Ar to var izdarīt gandrīz jebko. Tomēr visbiežāk to izmanto, lai:

  • Gaļas griešana: Neatkarīgi no tā, vai runa ir par mājputnu gaļu, liellopu gaļu vai zivīm, šefpavāra nazis ir pietiekami izturīgs un ass, lai ar to visu tiktu galā.
  • Dārzeņu un augļu griešana šķēlēs: Ar tā plašo asmeni un aso asmeni var ātri un precīzi sagriezt šķēlēs visu veidu dārzeņus, sākot ar sīpoliem un beidzot ar cietiem sakņaugiem.
  • Garšaugu sasmalcināšana: Širotais asmens ļauj viegli un efektīvi sasmalcināt.
Viss par virtuves nažiem
nuz santoku
Alternatīva virtuves nažam: santoku nazis

Ja meklējat citu rīku ar līdzīgām funkcijām, bet nedaudz atšķirīgu dizainu, nazis būs lieliska izvēle.santoku. Tam ir gandrīz taisns asmens, kas gandrīz novērš nepilnīgus griezumus.

  • Stiprās puses: Tas ir lieliski piemērots dārzeņu, zivju vai garšaugu sagriešanai šķēlēs, pateicoties tā platākajam un īpaši asajam asmenim. Uz asmeņa ir arī nelieli izgriezumi (t. s. grantoni), kas neļauj sastāvdaļām pie tā pielīmēties.
  • Ierobežojumi: Asmens asmens parasti ir īsāks un arī izgatavots no ļoti cieta tērauda, kas, lai gan nodrošina ārkārtīgu asumu, ir trauslāks un tāpēc nav piemērots cietu pārtikas produktu, piemēram, ķirbju, meloņu vai kaulu, griešanai.
Kā izvēlēties santoku nazi

Labākie santoku naži saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm


top kucharske noze

Labākie pavāru nažu zīmoli

Ja meklējat kvalitatīvu pavāra nazi, kas atbildīs visām jūsu prasībām, pievērsiet uzmanību šiem pārbaudītiem zīmoliem:
  • Wüsthof: vācu zīmols ar tradīcijām kopš 1814. gada, kas specializējas nažu ražošanā ar perfektu līdzsvaru un asumu.
  • ZwillingApraksts : Vēl viens vācu ražotājs, kas piedāvā plašu pavāra nažu klāstu, kas piemērots gan profesionāļiem, gan mājas pavāriem.
  • Güde Solingen: Ģimenei piederošs uzņēmums no slavenās Zolingenas pilsētas, kas ir slavenā galdniecības izstrādājumu ražotne. Šī zīmola nažus raksturo ar rokām darināts un tradicionāls darbs.
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Kā pareizi uzasināt pavāra nazi?
Manuālai slīpēšanai izmantojiet slīpēšanas akmeni vai dzirnakmeni. Turiet nazi 15-20° leņķī un vienmērīgiem triepieniem velciet asmeni pāri akmenim. Ar elektriskajiem slīpmašīnām to var izdarīt ātrāk, taču ir jāuzmanās, lai pareizi iestatītu leņķi.
Kāda ir atšķirība starp virtuves nazi un Santoku nazi?
Šefpavāra nažam ir izliekts asmens, kas piemērots griešanai šķēlēs, savukārt Santoku nažam ir taisnāks asmens, kas ir ideāli piemērots precīziem griezumiem un kapāšanai. Abi ir universāli, taču atšķiras pēc formas un lietošanas tehnikas.
Kā kopt pavāra nazi, lai tas paliktu ass?
Pēc katras lietošanas reizes mazgājiet un žāvējiet nazi ar rokām. Uzglabājiet to uz magnētiskā turētāja vai aizsargvāciņā. Regulāri to kratiet un izvairieties no griešanas uz cietām virsmām, piemēram, stikla vai akmens.
Kāds ir ideālais virtuves naža garums lietošanai mājās?
Lielākajai daļai mājsaimniecību pavāru ideāli piemērots 15-20 cm garš asmens. Šāds garums nodrošina līdzsvaru starp manevrētspēju un spēju veikt dažādus virtuves darbus.
Kādi ir labākie pavāra nažu zīmoli?
Pazīstami zīmoli ir Wüsthof, Zwilling un Güde Solingen. Šie zīmoli ir pazīstami ar savu kvalitāti, izturību un precīzu izgatavošanu.