tasītes un apakštasītes

13 items total

Krūzītes un apakštasītes - obligāts piederums tējai "piecos piecos

Kāda ir tases un apakštasītes izcelsme?

Krūzītei un apakštasītei ir sena un aizraujoša vēsture, un tās gadsimtiem ilgi ir izmantotas tējas un kafijas pasniegšanai. Tiek uzskatīts, ka tasītes un apakštasītes izcelsme meklējama Ķīnā aptuveni 17. gadsimtā, kad tējas dzeršana kļuva populāra augstāko slāņu vidū.

Mūsdienās tasītes un apakštasītes tiek izmantotas tējas un kafijas pasniegšanai gan mājās, gan kafejnīcās un restorānos visā pasaulē.

Laikam ejot, tasīšu un apakštasīšu izskats ir mainījies, taču to pamatfunkcija ir palikusi nemainīga: tasīte karstu dzērienu uzglabāšanai un apakštasīte izlijušu dzērienu vai pilienu savākšanai.

Vietnē Kulina var iegādāties dažādu izmēru, stilu un dažādu materiālu krūzes un apakštasītes no tādiem pazīstamiem zīmoliem kā Bitz, Seletti, Viva un Scandinavia.

Kāda ir atšķirība starp tējas un kafijas tasītēm?

Pastāv dažas plašas atšķirības starp tasītēm, kas paredzētas tējai un kafijai, taču nav stingru noteikumu par to, kuru no veidiem izmantot. Šīs ir dažas no galvenajām atšķirībām:

  • Izmērs un forma: Kafijas krūzītes parasti ir mazākas, maigākas un plānākas formas, savukārt kafijas krūzītes ir lielākas, platākas un cilindriskākas.
  • Rokturis: Kafijas tasītēm parasti ir īss rokturis, kas paredzēts satveršanai ar pirkstiem, savukārt kafijas tasītēm ir lielāks rokturis, ko var satvert ar visu roku.
  • Materiāli: Kafijas tasītes bieži vien tiek izgatavotas no smagākiem materiāliem, piemēram, keramikas vai keramikas, bet tējas tasītes dažkārt tiek izgatavotas no maigākiem materiāliem, piemēram, porcelāna vai kaula porcelāna.

Parasti tējas un kafijas tases izvēle ir atkarīga no jūsu personīgajām vēlmēm.

Tējas etiķete - kā iejaukt cukuru tējas tasītē

Ar tējas etiķeti apzīmē noteikumu un procedūru kopumu, kas vēsturiski tika izmantoti saistībā ar tējas pasniegšanu un lietošanu. Būtiska tējas etiķetes sastāvdaļa ir tas, kā tējas tasītē tiek iejaukts cukurs.

Tradicionāli pēc tam, kad tēja no tējkannas ir iepildīta tējas tasītē, pievieno atbilstošu cukura daudzumu, tēju viegli samaisa ar tējkaroti un pēc tam to nogaršo, lai noteiktu, vai tēja ir pietiekami saldināta.

Atkarība no tējas piena un cukura lielākoties ir gaumes jautājums, tāpēc nav pareizas vai nepareizas metodes, kā to darīt. Tagad, kad tēja ir gatava, varat to pasniegt glāzē, krūzē vai tējas/kafijas glāzē.

Ja vēlaties uzzināt vairāk par nepieciešamajiem tējas pagatavošanas un pasniegšanas elementiem, izlasiet mūsu iepirkšanās ceļvedi, lai uzzinātu vairāk.