Vai vilcinaties iegādāties nerūsējošā tērauda nazi? Mēs jums pastāstīsim, kādas ir to priekšrocības un trūkumi, paskaidrosim, kam jāpievērš uzmanība, to izvēloties, un pievienosim dažus kopšanas padomus, lai nodrošinātu, ka nazis kalpos kā jauns, jo pat nerūsējošā tērauda nazi var piemeklēt korozija.
Kāpēc izvēlēties nerūsējošā tērauda nazi?
Vienkārši tāpēc, ka tie patiešām kalpo ļoti ilgi. Tātad, ja vēlaties nazi, par kuru jums nav jāuztraucas, tad nerūsējošais tērauds ir īstā izvēle. Galvenie iemesli ir šādi:
- Izturība pret koroziju
Nerūsējošā tērauda nažu galvenā priekšrocība, protams, ir to izturība pret mitrumu un skābiem šķidrumiem, piemēram, citrusaugļu sulām. - Viegla apkope
Nerūsējošā tērauda asmeņiem nav nepieciešama sarežģīta kopšana. Pēc lietošanas tos vienkārši nomazgājiet siltā ūdenī, nosusiniet un varat uzglabāt atpakaļ blokā vai magnētiskajā turētājā. Dažus nerūsējošā tērauda nažus var mazgāt pat trauku mazgājamajā mašīnā, lai gan roku mazgāšana vienmēr ir saudzīgāka. - Pieejamība un daudzveidība
Tirgū ir pieejams plašs nerūsējošā tērauda nažu klāsts dažādās cenu kategorijās un dizainā. Tāpēc tie ir ideāli piemēroti gan iesācējiem, gan profesionāļiem.
Populārākie nerūsējošā tērauda naži saskaņā ar klientu atsauksmēm
- Asmeņa materiāls: Nerūsējošo tēraudu vidū ir atšķirības. Tie parasti satur 0,35 % - 1 % oglekļa. Paturiet prātā, ka, jo lielāks oglekļa saturs, jo izturīgāks būs nazis un jo ilgāk tas saglabās asumu.
- Forma un izmērs: Universāls pavāra nazis ir "must have" jebkurā virtuvē, taču apsveriet arī citus nažus, piemēram, konditorejas, dārzeņu vai gaļas nažus, atkarībā no tā, ko gatavojat visbiežāk.
- Ergonomisks rokturis: Lietojot nazi, galvenais ir justies ērti. Meklējiet rokturi, kas labi iekļaujas rokā un nodrošina drošu satvērienu.
- Tie ir ideāli piemēroti ikvienam, kam nepieciešama izturība un viegla apkope.
- Ja nepieciešams, tos var ievietot trauku mazgājamajā mašīnā.
- Lai asmeņi paliktu asi, tie ir ļoti bieži jāasina.
- Tie izceļas ar izcilu asumu.
- Viegli sasmalcināms.
- Tie ir pakļauti rūsas veidošanās riskam, tāpēc tiem nepieciešama lielāka kopšana.
- Tos nevar ievietot trauku mazgājamajā mašīnā.
- Tie nodrošina izcilu asumu.
- Tām ir unikāls dizains, pateicoties slāņotajam tēraudam.
- Tie bieži vien ir dārgāki par visiem citiem nažiem.
- Tos nevar ievietot trauku mazgājamajā mašīnā.
- Tie ir viegli un ļoti asi.
- Var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā.
- Tie ir ļoti trausli, un tos nav viegli uzasināt mājās.
Jā, nerūsējošā tērauda naži var sarūsēt, taču tikai noteiktos apstākļos. Patiesībā nerūsējošais tērauds tiek ražots, kausējot dzelzi ar citiem elementiem, piemēram, hromu, niķeli, oglekli un molibdēnu, kas piešķir tam specifiskas īpašības, īpaši izturību pret rūsēšanu. Tomēr šīs īpašības var pavājināties, ja nerūsējošā tērauda instrumenti ilgstoši tiek pakļauti nepiemērotiem apstākļiem:
- Ilgstoša saskare ar mitrumu: Ja naži tiek atstāti slapji vai uzglabāti mitrā vidē, aizsargslānis var sabojāties.
- Saskare ar skābēm vai sāļiem: Pārtikas atliekas, piemēram, citrusaugļu sulas, tomātu mērces vai sāls, laika gaitā var sabojāt naža virsmu.
- Nepareiza apkope: Mazgāšana trauku mazgājamajā mašīnā vai nepietiekama žāvēšana pēc mazgāšanas arī var veicināt nelielu rūsas plankumu parādīšanos.
Kāda ir atšķirība starp nerūsējošo tēraudu un oglekļa tēraudu?
Oglekļa tērauds ir asuma meistars - pateicoties augstajam oglekļa saturam, tā asmeņi ir tik asi, ka tie var veikt jebkuru uzdevumu, taču tiem ir jābūt uzmanīgiem. Ja tas ilgstoši tiek atstāts mitrs, tas parāda savu neaizsargāto pusi un var sākt rūsēt. .
Turpretī nerūsējošais tērauds, kam pievienots hroms, ir praktisks, uzticams un izturīgs pret koroziju. Tomēr nerūsējošā tērauda asmenis, iespējams, nebūs tik ilgi ass kā oglekļa asmens, taču to var vienkārši izskalot un ievietot atpakaļ blokā, par neko neuztraucoties.
- Nerūsējošā tērauda naži vienmēr uzreiz pēc lietošanas ar rokām Mazgāšana un sausa.
- Uzglabājiet tos sausā vietā, vislabāk .nažu bloks vai uz magnētiskā turētāja.
- Izvairieties no ilgstošas saskares ar agresīvām vielām, piemēram, skābēm un sāļiem.
- Lietojiet maigus tīrīšanas līdzekļus un regulāri notīriet asmeņu virsmu.
- Regulāri asiniet nazi, izmantojot asināmo akmeni vai asinātāju , un aptuveni reizi gadā to profesionāli uzasiniet.