šeikeri

4 items total

Šeikeri - labākais veids, kā dzert savu dzērienu

Kas ir kokteiļu šeikeri?

Kokteiļu šeikeri ir bāra piederumi, ko izmanto kokteiļu sastāvdaļu sajaukšanai. Tās parasti sastāv no stikla vai metāla trauka, vāka un sieta.

Mums ir pieejami dažādi šeikeri vietnē Kulina, tostarp tādi labi pazīstamu zīmolu šeikeri kā Alessi un Leopold Vienna. Šeikeri ļoti bieži tiek piedāvāti komplektos, kas ir lieliskas dāvanas vīriešiem.

Ir trīs galvenie kokteiļu šeikeru veidi:

  • Šūpuļtīklu kratītājs: Šokera kratītājs ir trīsdaļīgs kratītājs, kas sastāv no metāla vai stikla pamatnes, vāka ar iebūvētu sietiņu un vāciņa, kas nosedz sietiņu. Kokteiļu šeikeri ir viegli lietojami un ideāli piemēroti nelielu kokteiļu partiju pagatavošanai. Tomēr tos var būt grūtāk tīrīt, un tie var nenodrošināt tādu pašu aerācijas līmeni kā citi kratīšanas veidi.

  • Boston Shaker: Bostonas šeikers sastāv no divām daļām - metāla vai stikla pamatnes un metāla maisīšanas kārbas. Abus gabalus liek kopā un sakrata, lai sastāvdaļas sajauktos. Bostonas šeikeri ir lielāki nekā kokteiļu šeikeri, un tajos var ievietot vairāk sastāvdaļu, tāpēc tie ir ideāli piemēroti vairāku kokteiļu pagatavošanai vienlaicīgi. Tomēr to lietošana prasa mazliet vairāk prasmju nekā kēbīšu šeikeri, jo tajos nav iebūvētu sietiņu.

  • Franču kratītājs: Franču šeikeris, pazīstams arī kā Parīzes šeikeris, ir līdzīgs Bostonas šeikerim, taču tā vietā tam ir metāla vai stikla bļoda un metāla virsma ar iebūvētu sietiņu. Franču šeikeri ir universāli un viegli lietojami, taču, tāpat kā Bostonas šeikeriem, tiem nepieciešams atsevišķs sietiņš.

Katram šeikera veidam ir savas priekšrocības un trūkumi, un izvēle, kuru veidu izmantot, var būt atkarīga no personīgajām vēlmēm un pagatavojamā kokteiļa veida.

Kāpēc daži kokteiļi ir jāsamaisa, bet citi jāsakrata?

Kokteiļa kratīšanas vai maisīšanas tehnika var būtiski ietekmēt tā galīgo garšu un tekstūru. Parasti kokteiļus, kas satur duļķainas vai viskozas sastāvdaļas, piemēram, augļu sulas, krējumu vai olu baltumus, parasti krata. Sakratot šīs sastāvdaļas ar kokteiļu šeikeris , tiek iegūts putojošs, labi sajaukts dzēriens ar vieglāku tekstūru.

Savukārt kokteiļus, kas satur dzidrus, stiprus alkoholiskos dzērienus un liķierus, piemēram, Martini vai Manhetenas kokteili, parasti maisot. Maigi maisot ar bāra karote, sajauc sastāvdaļas, pārāk neatšķaidot dzērienu, tādējādi radot vienmērīgu un līdzsvarotu kokteili.

Turklāt kokteiļa kratīšanas vai maisīšanas izvēle var būt atkarīga arī no vēlamās dzēriena temperatūras un atšķaidījuma. Sakratot kokteili, dzēriens parasti ir aukstāks un vairāk atšķaidīts nekā maisot, kas var radīt spēcīgāku un mazāk atšķaidītu kokteili.

Galu galā lēmums par kokteiļa kratīšanu vai maisīšanu ir atkarīgs no receptes un vēlamās dzēriena garšas un tekstūras.

Ir daudzi kokteiļi, kurus atkarībā no personīgajām vēlmēm un izmantotās receptes var kratīt vai maisīt. Tomēr daži klasiskie kokteiļi tradicionāli tiek maisīti vai kratīti, piemēram, šādi:

Sajaukti kokteiļi:

  • Martini: džins vai degvīns, sausais vermuts, samaisīts ar ledu un iepildīts atdzesētā glāzē ar citrona virteni vai olīvu piedevu.
  • Manhetena: viskijs, saldais vermuts un rūgtvielas, samaisīti ar ledu un pārlieti atdzesētā glāzē ar ķiršu rotājumu.
  • Negroni: džins, saldais vermuts un Campari, sajaukti ar ledu un pārlieti glāzē ar ledus gabaliņiem, ar apelsīna vijumu un dekorāciju.
  • Old Fashioned: burbons vai rudzu viskijs, cukurs, rūgtvielas un ūdens, samaisīts ar ledu un pasniegts glāzē ar ledus gabaliņiem, ar apelsīna miziņu un ķiršu rotājumu.

Sakošļātie kokteiļi:

  • Margarita: tekila, laima sula un triple sec, sakratīts ar ledu un iepildīts glāzē ar sālītu malu, ar laima ķīliņa piedevu.
  • Daikiri: baltais rums, laima sula un vienkāršais sīrups, sakratīts ar ledu un iepildīts atdzesētā glāzē ar laima rata rotājumu.
  • Cosmopolitan: degvīns, dzērveņu sula, laima sula un triple sec, sakratīts ar ledu un pārliets atdzesētā glāzē ar laima vijumu.
  • Piña colada: baltais rums, ananāsu sula, kokosriekstu krēms un ledus, sakratīts un iepildīts atdzesētā glāzē ar ananāsa ķīliņa piedevu.

Paturiet prātā, ka kokteiļa kratīšanas vai maisīšanas paņēmiens var būt atkarīgs no personīgās izvēles un var atšķirties atkarībā no receptes un izmantotajām sastāvdaļām.

Papildus šeikerim jums var būt nepieciešami arī citi bārmeņa rīki, tāpēc pārbaudiet mūsu kolekcijas ar džigeriem, bāra karotēm un citiem bārmeņa rīkiem.

Un, ja esat kokteiļu cienītājs vai meklējat elegantu dāvanu, jums vajadzētu arī pārlūkot mūsu kokteiļu glāžu un garu dzērienu glāžu kolekcijas, lai iegūtu vēl vairāk noderīgu piederumu dzērienu baudīšanai.