Nažu asinātāji

2 items total

Nažu asināmais - obligāts piederums katrā virtuvē

Vai man ir nepieciešams nažu asinātājs?

Nažu asinātāji ir absolūti nepieciešami, ja ieguldāt līdzekļus kvalitatīvos virtuves nažos un ja sagaidāt to izcilu veiktspēju. Pat vislabākais nazis nebūs efektīvs, ja to regulāri nenonasināsiet, un regulāra nažu asināšana ir viens no to apkopes pamatnoteikumiem. Protams, jūs varat nodot nažus speciālistam, taču, ja daudz gatavojat un ikdienā izmantojat šefpavāra nazi, Santoku nazi vai maizes nazi, jums vajadzētu nažus asināt pat reizi divās nedēļās, tāpēc saprātīga izvēle ir iegādāties savu nažu asinātāju.

Kādi ir dažādie nažu asinātāju veidi?

Ir dažādi nažu asinātāji, un tos var atrast vietnē Kulina (pirms izlemjat, lūdzu, pārbaudiet mūsu vislabāk pirktos nažu asinātājus šeit ). Izvēle ir atkarīga no jūsu naža veida, naža asuma slīpuma (asmeņa malas formas) un no tā, kā jūs vēlaties veikt asināšanas procesu (manuāli vai elektriski). Galvenie nažu asinātāju veidi ir:

  • asināmie akmeņi (daudzi profesionāļi uzskata, ka asināmie akmeņi ir labākais nažu asināšanas veids, jo nažus var asināt jebkurā leņķī),
  • elektriskie asinātāji,
  • rokas asinātāji,
  • asināšanas/asināšanas tēraudi, ko izmanto nažu asmeņu slīpēšanai, nelielai asināšanai. Tie ir izgatavoti no tērauda, keramikas vai ar dimanta pārklājumu.
  • zobveida nažu asināmais, kas paredzēts nažiem ar zobainiem asmeņiem

Kā uzasināt nazi ar asināmo akmeni?

Daudzi cilvēki uzskata, ka nažu asināšana ar asināmo akmeni nodrošina asāku naža asmeni nekā citas metodes. Ja nolemjat iegādāties asināmo akmeni, ir svarīgi vispirms izlasīt ražotāja norādījumus, bet vispārējais process ir šāds:

  • iegremdējiet un iemērciet slīpēšanas akmeni ūdenī
  • nolieciet nazi pareizā leņķī uz rupjās puses
  • ar vienmērīgu kustību virziet nazi augšup un lejup pa akmeni, pārliecinoties, ka tas aptver visu asmeni un abas tā malas (ja nazis ir divpusēji slīpēts)
  • apgrieziet akmeni uz otru pusi un atkārtojiet šo procesu
  • nomazgājiet un nosusiniet nazi, kad esat pabeidzis darbu

Kā asināt nazi ar asināšanas stieni?

Ja vēlaties izmantot tērauda stieni, ievērojiet šādus noteikumus, bet vispirms vienmēr pārbaudiet ražotāja norādījumus:

  • turiet naža rokturi dominējošā rokā, bet stieni - otrā, abas rokas vērstas vertikāli
  • novietojiet asmens papēdi pret tēraudu aptuveni 2 cm no tērauda augšdaļas, veidojot V-veida formu (aptuveni 15 - 20 grādu leņķī)
  • 5 līdz 10 reizes pavelciet nazi lejup pa tēraudu uz asmeņa galu (pārliecinieties, ka tikai mala pieskaras tēraudam, nevis sāni, un kustiniet nazi, nevis tēraudu)
  • ar vidēju spiedienu pieskarieties stienim un mēģiniet saglabāt pareizo leņķi
  • atkārtojiet to pašu ar otru asmens pusi (ja nazis ir divpusēji slīpēts)