Flambē trauki

4 items total
Medus karote INGENIO WOOD K2305814 17,5 cm, Tefal
9,10 €
TEFK2305814
Olas vārīšanas trauciņš, 2 trauciņu komplekts, oranžs, Lékué LKE3402900N07U009
Olu vārīšanas trauciņš, oranžs, Lékué
13,50 € –11 %
12 €
LKE3402900N07U008
Šķiltavas karamelizēšanai, de Buyer
52 € –34 %
34,20 €
DB204000N

Flambēšana - iespaidīga gatavošanas tehnika

Ko gatavošanā nozīmē flambē?

Flambēšana ir ēdiena gatavošanas metode, kas paredz uzkarsētā pannā aizdedzināt šķidrumu, piemēram, brendiju vai rumu, lai radītu liesmu uzliesmojumu. To bieži vien dara, lai pabeigtu tādus ēdienus kā steiks, pankūkas vai banānu cepšana, un parasti to dara, lai ēdiena gatavošanai piešķirtu nedaudz garšas un izteiksmīguma.

Apskatiet mūsu plašo sautēšanas pannu vai universālo pannu klāstu, lai izvēlētos ideālo pannu sava ēdiena flambēšanai.

Kā flambēt ēdienu?

Lai flambētu ēdienu, ir nepieciešama karsta panna, flambēšanas lāpa vai šķiltavas ar garām rokturiem, šķidrums ar augstu alkohola saturu, piemēram, brendijs, rums vai viskijs, un ēdiens, ko vēlaties flambēt. Galvenā vispārīgā procedūra, kas jāievēro, flambējot ēdienu, ir šāda:

  • Panna vai panna ir jāuzkarsē līdz vidēji augstam karstumam. Pannai jābūt pietiekami karstai, lai ēdiens uzreiz apceptos.
  • Uz pannas jāpielej liķieris un jāļauj tam nedaudz uzsilt.
  • Lēnām aizdedzinot pannas saturu, turiet rokas un seju prom no liesmas.
  • Alkoholam vajadzētu aizdegties un uzliesmot. Alkohols drīz vien sadeg, atstājot spēcīgu garšu un smaržu. Ja liesma uzreiz neaizdegas, viegli nolieciet pannu vai pietuviniet to liesmai, lai dūmi varētu saskarties ar liesmu.
  • Kad liesmas ir norimušas, pannā pievienojiet citas sastāvdaļas, piemēram, sviestu, garšaugus vai garšvielas, un pēc tam turpiniet gatavot ēdienu pēc vēlēšanās.

Ir svarīgi atcerēties, ka flambēšana var būt riskanta, ja to veic nepareizi, tāpēc, izmantojot šo tehniku, ir ļoti svarīgi būt uzmanīgiem. Valkājiet priekšautu un cimdus. Ieteicams izmantot arī vāku, lai nodzēstu liesmas gadījumā, ja tās kļūst nekontrolējamas.