Miesnieku naži
Miesnieka nazis - jūsu daudzfunkcionālais gaļas nazis
Kas ir miesnieka nazis?
Miesnieka nazis ir liels virtuves nazis, parasti ar garu, izliektu asmeni, kas paredzēts gaļas griešanai un lielu gaļas gabalu sadalīšanai. Tas ir nepieciešams ikvienam gaļas cienītājam, un tas būs lielisks papildinājums ikvienam gaļas cirvis, filetēšanas naža vai atkaulošanas nazis.
Kāda ir atšķirība starp miesnieka nazis un šefpavāra nazis?
Gan a šefpavāra nazis un miesnieka nazis ir ļoti noderīgi naži ar spēcīgiem asmeņiem. Tomēr miesnieka nazis ir specializēts virtuves nazis, kas paredzēts biezu gaļas gabalu griešanai. Savukārt pavāra naži ir daudzfunkcionāli virtuves naži, kurus var izmantot dažādu pārtikas produktu, tostarp gaļas, griešanai.
Parasti miesnieka nazis ir garš, izliekts asmens ar uz augšu vērstu galu, un tā forma ļauj labāk sadalīt, sasmalcināt un atdalīt gaļu.
Kas ir labs miesnieka nazis?
Augstas kvalitātes miesnieka nazis būs lielisks palīgs jūsu virtuvē. Tam jābūt labi līdzsvarotam, ērti satveramam un ar spēcīgu, asu asmeni, kas nodrošina zināmu elastību un ļauj vieglāk pārvietoties pa kauliem. Jūsu miesnieka nazis jābūt diezgan garam, ar asmeni līdz 33 cm garu.
Vietnē Kulina atradīsiet tradicionālos gaļas nažus, ko ražojuši tādi atzīti ražotāji kā, piemēram Forged, kā arī universālus nažus gaļas pagatavošanai, ko piedāvā Zwilling vai WMF. Izvēlieties nazi, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām, un pārliecinieties, ka to kopjat pēc iespējas labāk, lai tā priekšrocības varētu izmantot gadiem ilgi.
Kā kopt savu miesnieka nazis?
Virtuves naži ir diezgan liels ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu gaļas naži kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:
- nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
- ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
- lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
- šķiņķa nazi uzglabājiet atsevišķi, lai tā asmeņi nesabruktu. Izmantojiet nažu bloku vai plauktu vai nažu futrāli
- regulāri asiniet gaļas cirvis izmantojot nažu asinātājs
- izmantojiet griešanas dēlīti, kas ir piemērots griešanai ar nazi un pietiekami liels, lai uz tā ietilpinātu šķiņķi, ko vēlaties sagriezt šķēlēs