Kā izvēlēties labāko pannu ar nelīpošu virsmu?

nejlepsi neprilnava panev

Kuras pannas ir patiesi nepielipīgas un kuras ir nepietiekamas?Kam šāda veida pannas ir piemērotas un kam vairāk der tradicionālās nerūsējošā tērauda, čuguna vai tērauda pannas? Uzziniet to visu un daudz ko citu šajā rakstā.

Kāpēc ēdiens piedeg pannā?

Sāksim ar aptuvenu sākumu un pievērsīsimies ķīmijai. Ēdiena apcepšana pannā patiesībā ir olbaltumvielu un dzelzs savienojumu ķīmiska reakcija, tāpēc čuguna un tērauda pannas ir lipīgas.

Tāpēc neadhezīvu virsmu bez pārspīlējuma var raksturot kā nereaktīvu. Šo reaktivitāti parastajās pannās var vairāk vai mazāk samazināt, izmantojot eļļu, kas aizpilda tukšās reakcijas vietas, un proteīnam nav ar ko reaģēt.

Kvalitatīvas pannas ar nelīpošu virsmu

Labākās pannas ar nelīpošu virsmu saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm

neprilnava nebo ocelova panev
Kādam nolūkam ir noderīga panna ar nelīpošu virsmu?

Uz šo jautājumu nav viegli atbildēt, un, iespējams, nav vienas pareizās atbildes, jo katrai virsmai ir savi piekritēji un nelabvēļi. Katrai pannai ir savas īpatnības, un tā gatavo atšķirīgi. Kādas ir galvenās atšķirības starp gatavošanu uz nepielipīgas un parastas pannas?

  • Maksimālā temperatūra
    Tērauds, nerūsējošais tērauds un čuguns var izturēt ļoti augstas temperatūras. Pateicoties Leidenfrost efektam, kad gaļa atdalās no pannas un tiek uzpūsta ar tvaiku, uz gaļas veidojas skaista kraukšķīga garoziņa. Pannas ar nelīpošu virsmu to nespēj, un tāpēc jūs nekad nepanāksiet iespaidīgu kraukšķīgu gaļas kārtiņu.
  • Iesildīšanās
    Augstā temperatūra daļēji ir saistīta ar sildīšanu. Kamēr eļļa un visas sastāvdaļas uz klasiskās pannas tiek liktas, kad tā ir karsta, pannas ar nelīpošu virsmu slikti panes karstumu. Ēdieni tiek gatavoti vidējā temperatūrā, un to gatavošana aizņem nedaudz ilgāku laiku.
  • Tuk
    Visas pūles, lai izveidotu nelīpošu virsmu, patiesībā ir saistītas ar taukiem. Līdz ar veselīga uztura popularizēšanu daudzi cilvēki vēlas samazināt nevajadzīgo tauku daudzumu uzturā un gatavot ēdienus bez eļļas. Protams, tas nav iespējams uz parastas pannas, kā jau paskaidrojām iepriekš.
Papēži
Mūsu padoms
Lasīt arī
->
velikost pánve
Kā izvēlēties pareizā izmēra pannu?
Vai zinājāt, ka pareizā izmēra pannas izvēle var būtiski ietekmēt ēdiena kvalitāti un garšu. Šajā rokasgrāmatā uzzināsiet, kā izvēlēties jūsu mājsaimniecības kulinārajām vajadzībām atbilstoša izmēra pannu.

panev titan
Ultramodernas titāna pannas
  • Lieliskas termiskās īpašības
    Titāna trauku iekšējais slānis ir izgatavots no alumīnija, kam ir ļoti laba siltumvadītspēja, tāpēc tas ātri reaģē uz temperatūras izmaiņām, kas ir vēlama īpašība augstākajā virtuvē. Lielākā daļa pannu ir papildinātas ar rokturi, kas izgatavots no karstumizturīgas plastmasas, lai ēdienu varētu gatavot cepeškrāsnī. Vienmēr pārbaudiet šo informāciju pie konkrētā izstrādājuma!
  • Nesatricināmais stūmējs
    Tiem ir ne tikai titāna pannas labas siltumtehniskās īpašības, bet tās ir arī ļoti izturīgas. Ja vien jūs tos nesagriezīsiet ar nazi, jūs tos nesabojāsiet. Pat nogāžot tās uz bruģa vai strauji mainoties temperatūrai, kas deformētu, piemēram, presētu alumīnija pannu, tās netiks bojātas.
  • Viegla apkope
    Titan ir arī patīkami uzturēt. Jums nav jānodarbojas ar īpašiem produktiem vai procedūrām. Vienkārši pagatavojiet to un ievietojiet trauku mazgājamajā mašīnā. Jūs pat nenodarīsiet tam kaitējumu, to berzējot vai mērcējot. Titan nemaina krāsu un saglabā savu izskatu bez jebkādas apkopes.

    Mūsu tirgum labākās titāna pannas piegādā Vācijas uzņēmumiWOLL aZWILLING. Abi zīmoli piedāvā bezkompromisa kvalitāti un pārlaicīgu dizainu. Neatkarīgi no tā, kuru pannu no to piedāvājuma izvēlēsieties, jūs būsiet pilnībā apmierināts.
Dar vairāk par titāna pannām

Populārākās titāna pannas

panev hlinik
Alumīnija pannas ar nelīpošu pārklājumu

Alumīnija trauki ir ļoti populārs, pateicoties tā augstajai vadītspējai. Tomēr bieži vien rodas jautājums, vai alumīnija trauki ir droši veselībai. Neuztraucieties, tas pats par sevi nav indīgs, lielākais, ka tas var izdalīt nevēlamas vielas, gatavojot skābus ēdienus, bet tikai gadījumā, ja alumīnijs ir bez pārklājuma. Un šādus traukus vairs gandrīz neizmanto.

Uz alumīnija virtuves traukiem ar alumīnija serdi ir uzsmidzināts nelīpošs pārklājums, un tieši tajā bieži vien ir suns. Alumīnijam pašam par sevi piemīt lieliskas īpašības un tas ir ļoti izturīgs, taču dažas apdares nav tās laimīgākās un paradoksālā kārtā samazina kopējā produkta kvalitāti. Kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties alumīnija pannu ar nelīpošu pārklājumu?

  • Ražošanas metode
    Ja alumīnija pannas cena jums šķiet aizdomīgi zema, pievērsiet uzmanību ražošanas metodei. Lētas pannas parasti tiek presētas no vairākiem slāņiem. Tās var būt lētākas, taču tās slikti reaģē uz temperatūras izmaiņām un laika gaitā viegli deformējas. Lietās pannas ir kvalitatīvākas, kas ir izturīgākas un arī kalpo daudz ilgāk.
  • Kvalitāte
    Simtiem reižu atkārtotā patiesība, ka kvalitātei ir nozīme, protams, ir patiesa arī šajā gadījumā. Neļaujieties vilinājumam, ja kaut kur lielveikalā tiek piedāvāts īpašs piedāvājums uz nemarķētu pannu. Iespējams, jūs saņemsiet lētu piedāvājumu, bet tā noteikti nebūs labi iztērēta nauda. Lēti produkti bieži vien ir nekvalitatīvi, un to pārklājums ir plāns un viegli nodilst.
  • Uzturēšana
    Alumīnija trauku apkope ir salīdzinoši vienkārša. Galvenais princips ir izmantot saudzīgus līdzekļus un mīkstus sūkļus, aizmirstot par stiepļu lupatiņām un rupjām tīrīšanas smiltīm. Tas pats princips ir spēkā arī ēdiena gatavošanas laikā. Nekad neizmantojiet metāla virpotājus un instrumentus, iegādājieties klasiskus koka, plastmasas vai silikona palīglīdzekļus, un pannas virsma kalpos jums ilgi.

    Alumīnija pannas ar nelīpošu virsmu ir diezgan izplatītas, tāpēc jūs varat atrast plašu šo nelīpošo pannu klāstu no vadošajiem zīmoliem, piemēram, .De Pircējs, Eva Solo vai Tefal. Varat izvēlēties klasiskās pannas, wok pannas, pannas pankūku cepšanai vai sautēšanas pannas.
Vairāk par alumīnija pannām ar nelīpošu virsmu

Lieliskas alumīnija pannas

panve keramika
Vai keramiskās pannas patiešām ir nepielipīgas?

Patiesību sakot, tā nav. Iespējams, ka to īpašības ir ļoti līdzīgas emaljai, un tie ir gandrīz bez porām. Tomēr cepot būs nepieciešams vismaz neliels daudzums eļļas. Tomēr, ja mēs salīdzinātu keramiku ar citām pannām ar nelīpošu virsmu, keramika iedomātajā sarakstā ierindotos viszemākajā vietā.

Keramikas pannas tomēr tām ir savas nenoliedzamas priekšrocības. Pateicoties vadošajam alumīnija serdeņam, reakcija uz temperatūras izmaiņām ir ātra, tāpēc jūs varat pilnībā kontrolēt visu gatavošanas procesu. Keramika ir izturīga, viegli kopjama un nesaskrāpē tik viegli kā teflons.

Vairāk par keramiskajām pannām

Populāras keramikas pannas


vypalena panev


Izveidojiet nelīpošu pārklājumu uz nerūsējošā tērauda, tērauda vai čuguna pannām.

Uz parastām nerūsējošā tērauda, tērauda vai čuguna pannām var izveidot dabiski nelīpošu slāni, tās apdedzinot (pievienojot garšvielas). Vienkārši uzkarsējiet pannu līdz augstai temperatūrai un ielejiet plānā kārtiņā pārtikas eļļu. Uzturiet augstu karstumu vismaz desmit minūtes, eļļai ir jākūst dūmojošai, pēc tam noteciniet, noslaukiet ar sausu drānu un esat gatavs. .Čuguns, tērauds vai nerūsējošais tērauds? Kura panna ir labākā?


Kvalitatīvas čuguna, nerūsējošā tērauda un tērauda pannas


jakou vybrat panev
Kādu pannu izvēlēties?

Kā jau minējām iepriekš, katrs pavārs dod priekšroku atšķirīgām pannas īpašībām. Izlemiet atbilstoši savai pieredzei un sajūtām. Tomēr šeit ir uzskaitīti svarīgākie faktori, kas jāņem vērā, izvēloties pannu.

  • Ko es pagatavoju pannā
    Ja gatavojat gaļu vai dārzeņus bez taukiem, noteikti meklējiet titāna vai alumīnija traukus ar nelīpošu pārklājumu. No mūsu pašu pieredzes mēs iesakām iegādāties vienu pannu ar nelīpošu virsmu veselīgai gatavošanai bez taukiem un klasisko pannu steikam.
  • Cena
    Sākotnējais ieguldījums labas kvalitātes pannā var šķist liels, taču noteikti ir labāk jau pirmajā reizē iegādāties kvalitatīvu izstrādājumu, kas kalpos daudz ilgāk nekā nekvalitatīvi izstrādājumi. Ja meklēsiet pietiekami rūpīgi, noteikti atradīsiet saprātīgu kompromisu starp cenu un kvalitāti.
  • Ko vēl es varu sagaidīt no pannas
    Ir jābrīnās, cik ļoti es vēlos rūpēties par pannu. Vai es vēlos to mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, vai arī man nav nekas pret roku tīrīšanu? Tālāk izlemjam atbilstoši ģimenes lielumam, mazākām mājsaimniecībām ēdiena pagatavošanai pietiks ar pannu līdz 26 cm diametrā, lielākas ģimenes izvēlēsies pannu aptuveni 30 cm diametrā.
Lielās pannas
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Vai ir droši izmantot pannas ar nelīpošu virsmu?
Jā, tās ir drošas, ja tiek pareizi lietotas. Izvairieties no pārkaršanas virs 260 °C.
Kādi ēdieni ir veselīgākie?
Ja meklējat pannu, kurā nevēlaties domāt par virsmas bojājumiem, kas apdraud veselību, droši izvēlieties emalju, titānu, oglekļa vai nerūsējošo tēraudu vai keramiku.
Kas ir bez PFOA?
PFOA ir perfluoroktānskābes nosaukums (paldies Dievam par šiem saīsinājumiem). Agrāk tā tika izmantota nepielipīgo trauku pārklājumos, un ir pierādīts, ka tai ir negatīva ietekme uz cilvēka veselību. Tāpēc PFOA free (bez PFOA) ir marķējums izstrādājumiem, kuriem nav nekāda sakara ar šo skābi.
Kāda veida panna ar nelīpošu virsmu indukcijai?
Gatavojot uz indukcijas plīts, izvēloties traukus, jāpievērš uzmanība to materiālam. Pārliecinieties, ka izvēlētajam modelim ir feromagnētiska pamatne, kas nodrošina gatavošanu ar indukciju.
Kā pagarināt pannas ar nelīpošu virsmu kalpošanas laiku?
Izmantojiet koka vai silikona piederumus un mazgājiet tos ar rokām.
Vai uz indukcijas plīts var izmantot pannu ar nelīpošu virsmu?
Jā, ja tas ir marķēts kā saderīgs ar indukciju.
Kāpēc uz pannas ar nelīpošu virsmu veidojas skrāpējumi?
Metāla trauku, nepareizas tīrīšanas vai uzglabāšanas dēļ.
Vai ir iespējams gatavot uz pannas ar nelīpošu virsmu bez taukiem?
Jā, virsma ir nepielipīga un ļauj gatavot ēdienu bez taukiem.