galda naži

4 items total
Dakša MACHINE COLLECTION 20 cm, Seletti
18 €
SLT10958
Dakša MAXIME, pelēks, Blomus
15,25 €
BM64131
Dakša MAXIME, silti pelēka, Blomus
15,25 €
BM64130
Dakša STELLA, matēts nerūsējošais tērauds, Blomus BM63827

Galda dakšiņas - neaizstājams ēdiena pamatēdiena piederums

Galda dakšiņas ir galda piederumi, ko galvenokārt izmanto cietu priekšmetu, piemēram, gaļas, dārzeņu un graudu, ņemšanai un ēšanai. Tiem ir no diviem līdz četriem zobiem, un tiem parasti pievieno galda nažus un galda karotes no tās pašas galda piederumu kolekcijas.

Galda dakšas ir dažādu formu un izmēru, un tās bieži vien ir izgatavotas no nerūsējošā tērauda vai tērauda. Tos izmanto ikdienā, visos apstākļos un visos gadījumos. Tie ļoti bieži ir daļa no lielākiem ēdamlietu piederumu komplektiem.

Kādi ir dakšu veidi?

Dakšas ir dažāda veida, un katrai no tām ir atšķirīgs mērķis. Turpmāk uzskaitītas dažas no tipiskākajām šķirnēm:

  • Galda dakša: šī ir visbiežāk izmantotā dakša, ko izmanto ēdiena ēšanai pie galda. Tam parasti ir četri zari un garš rokturis.
  • Deserta dakšiņa: deserta dakšiņām ir īsāki zobi, un tās ir mazākas nekā dakša. Tas ir paredzēts desertu, tostarp kūku, pīrāgu un konditorejas izstrādājumu, pagatavošanai.
  • Zivju dakša: šī dakša ir īpaši izstrādāta zivju ēdienu ēšanai. Tas ir garš, plāns un ar nedaudz izliektu galu.
  • Servēšanas dakša: šai dakšai ir gari zari, ko izmanto lielu ēdienu, piemēram, sacepumu vai salātu, pasniegšanai.

Kopumā no ēdiena veida, ko ēdat vai pasniedzat, ir atkarīgs, kādu dakšiņu izmantojat. Dakšas ir dažāda dizaina, kas pilda dažādas funkcijas un var uzlabot ēšanas un pasniegšanas efektivitāti un prieku.

Kāda ir atšķirība starp dakša un servēšanas dakša?

A servēšanas dakša un dakša galvenokārt atšķiras pēc to izmēra un mērķa.

dakša ir normāla izmēra dakša, ko izmanto pie galdiem atsevišķām porcijām. Tā ir paredzēta nelielu līdz vidēja lieluma ēdiena porciju, piemēram, makaronu, gaļas vai dārzeņu, uztveršanai un patērēšanai.

Savukārt servēšanas dakšair lielāks svars, garāks rokturis un garāki zobi nekā dakša. Tā ir paredzēta lielāku ēdienu porciju, piemēram, cepešu, gaļas, tītara u. c., pasniegšanai. Ir arī lielākas dakšiņas gaļai, ko galvenokārt izmanto virtuvē, lai sagrieztu cepeti vai šķiņķi.

Servēšanas dakšu zobi bieži vien ir garāki nekā galda dakšu zobi, tāpēc tās ir piemērotākas lielāku ēdienu pasniegšanai. Servēšanas dakšiņas ir dažāda izmēra un dizaina. Tās bieži tiek iekļautas papildu servēšanas piederumu komplektā, ko izmanto svinīgām maltītēm vai īpašiem pasākumiem, un parasti tās ir izsmalcinātākas un dekoratīvākas nekā galda dakšas.