Gaļas āmuri

5 items total
Gaļas āmuriņš GOOD GRIPS 23 cm, melns, alumīnijs, OXO OXO11343501
Gaļas āmuriņš GOOD GRIPS 25 cm, melns, plastmasa, OXO OXO11285000
Gaļas āmurs PROFI PLUS 25 cm, WMF
32,90 €
WM1872946030
Gaļas āmurs PROFI PLUS 34 cm, WMF
46 €
WM1873086040

Gaļas āmuriņi - labākais instruments gaļas mīkstināšanai

Kāda ir gaļas sadalīšanas jēga?

Gaļas pankūkšana ir kulinārijas metode, kurā izmanto āmuru vai rullīti, lai mīkstinātu, saplacinātu un mīkstinātu gaļu. Galvenais gaļas sasmalcināšanas mērķis ir sadalīt muskuļu šķiedras un saistaudus, tādējādi iegūstot maigāku un vieglāk sagremojamu gaļu. Šī metode īpaši labi darbojas ar cietāku gaļu, taču atkarībā no receptes visus gaļas veidus var mīkstināt ar gaļas mīkstinātāju.

Sasmalcināšana palīdz arī saplacināt un izlīdzināt gaļas kotletes, nodrošinot to vienmērīgu cepšanu vai cepšanu. Tas ir īpaši svarīgi, kad cepat gaļu uz grila vai uz pannas, jo tas nodrošina, ka gaļa vienmērīgi izcepas visā tās garumā, nesadegot un neizžūstot no ārpuses.

Visbeidzot, gaļas sasmalcināšana ir noderīgs paņēmiens, lai uzlabotu cieto gaļas gabalu garšu un tekstūru, turklāt tā var arī palīdzēt pagatavot viendabīgāku ēdienu.

Kādas ir atšķirības starp gaļas smalcinātāju un mīkstinātāju?

Gaļas karbonāde un gaļas mīkstinātājs tiek izmantoti gaļas sagatavošanai, taču tie kalpo nedaudz atšķirīgiem mērķiem.

Gaļas smalcinātājam var būt raksturīga plakana, izturīga virsma. To galvenokārt izmanto gaļas saplacināšanai un retināšanai. Gaļas smalcinātāja galvenais uzdevums ir izlīdzināt gaļas biezumu, padarot to plānāku un maigāku, vienlaikus nodrošinot vienmērīgu gaļas pagatavošanu.

Gaļas āmurs jeb gaļas mīkstinātājs ir āmura veids ar garu rokturi un galvu ar divu veidu virsmām - plakanu virsmu un virsmu ar zobiem, kas mīkstina un sasmalcina gaļas šķēles raupjās šķiedras, lai padarītu to maigāku un vieglāk košļājamu. Gaļas mīkstināšanas process var būt īpaši noderīgs cietāku veidu gaļai, piemēram, steikam vai cepetim, ko var būt grūti pagatavot tā, lai iegūtu mitru un maigu gaļas gabalu.

Tātad gaļas āmuru lielākoties izmanto, lai saplacinātu gaļu, bet gaļas mīkstinātāju izmanto, lai izšķīdinātu cietās šķiedras un padarītu gaļu maigāku.

Varat arī aplūkot citus mūsu vietnē Kulina pieejamos kulinārijas rīkus, piemēram, elektriskās gaļas maļamās mašīnas, grilēšanas pannas, universālās pannas un pārtikas termometrus.