Kartupeļu stampiņas

4 items total

Kartupeļu biezeni - labāks veids, kā rīkoties ar dārzeņiem

Kāpēc kartupeļu maļamais aparāts ir labākais veids, kā sablenderēt kartupeļus?

Kartupeļu spiede ir ēdiena gatavošanas rīks, ko izmanto, lai sasmalcinātu vārītus, mīkstus dārzeņus, piemēram, kartupeļus, ābolus vai pupiņas. Salīdzinot ar citiem kartupeļu biezeni, kartupeļi, kas saberzti, izmantojot kartupeļu spiešanas rīku, parasti ir pūkaināki un ar vieglāku konsistenci, jo, izmantojot šo rīku, no kartupeļa šūnām izdalās mazāk cietes.

Vietnē Kulina jūs varat izvēlēties dažādas kartupeļu spiešanas mašīnas no tādiem slaveniem ražotājiem kā Joseph Joseph un WMF.

Kādi ir divu veidu virtuves rīki, ko izmanto kartupeļu biezeni?

Divi galvenie kartupeļu maļamo mašīnu veidi ir šādi:

Standarta kartupeļu spiede: Tradicionālajām kartupeļu maļamajām mašīnēm ir garš rokturis ar metāla stieplēm, kas galā savītas režģa rakstā vai ar spraugām. Kartupeļus izspiež caur režģi vai šķīvi, kas tiem piešķir kartupeļu biezeņa konsistenci.

Kartupeļu ripmašīnas/preses: Kartupeļu ricējs vai kartupeļu presētājs ir sava veida kartupeļu maļamais aparāts, kas maisa kartupeļus, izmantojot virzuli un perforētu plāksni. Kartupeļus ievieto tvertnē, kas atrodas ricera augšdaļā, un tad tiek nospiests virzuļa virzulis, lai kartupeļus izspiestu caur perforēto plāksni. Tādējādi kartupeļiem pēc izspiešanas caur preses sīkajām porām ir maiga un pūkaina konsistence. Apskatiet mūsu virtuves preses piedāvājumu, lai apskatītu skaistu kartupeļu preses piemēru.

Lai gan abu veidu kartupeļu maļamās mašīnas ļoti labi maisa kartupeļus, to radītā tekstūra nedaudz atšķiras. Lai iegūtu krēmīgāku un pūkaināku konsistenci, vēlams izmantot kartupeļu spiedi, savukārt stiepļu kartupeļu smalcinātājs ir ideāli piemērots, lai iegūtu rupju vai rupju kartupeļu biezeni.

Kam vēl var izmantot kartupeļu biezeni?

Kartupeļu maļamo mašīnu virtuvē var izmantot ne tikai kartupeļu biezeni, bet arī citiem mērķiem. Daži no tiem ir ķiploku smalcināšana, gvakamoles pagatavošana, gaļas mīkstināšana, konservētu vai vārītu pupiņu biezeni, citu vārītu dārzeņu biezeni utt.

Galu galā kartupeļu smalcinātājs ir noderīgs virtuves piederums, ko var izmantot ne tikai kartupeļu drupināšanai, bet arī dažādiem citiem uzdevumiem.

Ja jums patīk vārīti kartupeļi vai citi dārzeņi, pārliecinieties, ka jums ir labs dārzeņu mizotājs, lai dārzeņus sagatavotu vienā mirklī.