Patiesība par teflona virtuves piederumiem

teflonove nadobi

Gatavošanai bez taukiem, bez piepūles un bez piedegšanas ir savs nenoliedzams šarms, un daudzus gadus teflons bija tā sinonīms. Bet kā ir ar visiem tiem rakstiem, kas brīdina par tā bīstamību veselībai? Vai mums tiešām vajadzētu baidīties un bezkompromisa kārtā atbrīvoties no teflona virtuves piederumiem?vai arī realitāte ir pavisam cita? Apskatīsim, kāds patiesībā ir teflons.

Kvalitatīvas pannas ar nelīpošu virsmu
Vai teflons ir kaitīgs veselībai?

Iepriekš teflona ražošanā tika izmantota perfluoroktānskābe (PFOA) - ķīmiska viela, kuru ne cilvēka organisms, ne daba nespēj noārdīt. Tā rezultātā 2013. gadā lielākā daļa ražotāju starptautiskā PFOA pārvaldības programmas nolīguma ietvaros apņēmās izbeigt šīs vielas lietošanu, un kopš 2015. gada tās lietošana pārtikas rūpniecībā ir pilnībā aizliegta.

Tāpēc mūsdienu teflona trauki tiek uzskatīti par pilnīgi drošiem, un nav jāuztraucas par veciem traukiem, ja tie tiek pareizi lietoti - tie nepārkarst un uz tiem nevar gatavot, ja to virsma ir bojāta.

Paturiet prātā, ka vairāk nekā jebkur citur nepielipstošo trauku gadījumā likme uz kvalitāti ir drošības garantija. Labi pazīstami ražotāji garantē, ka to ražojumi nesatur bīstamas vielas un atbilst visstingrākajiem standartiem. Savukārt, izmantojot superlētus traukus, par kuru sastāvu nav iespējams zināt, no kā tie ir izgatavoti, uz spēles ir likts ne tikai īsāks to kalpošanas laiks, bet galvenokārt jūsu veselība.

Kā tika izgatavots teflons?

Iedomājieties, ka atklājat materiālu, kas ir tik gluds, ka pie tā nekas nelīp. Tieši tā 1938. gadā notika ar ķīmiķi Roju Plunketu, kad viņš nejauši radīja teflonu. Sākotnēji pētījums tika veikts militārām vajadzībām - teflons bija paredzēts aizsardzībai pret agresīvām ķīmiskām vielām. Taču pēc kara sākās medības, lai atrastu veidu, kā šo brīnumaino materiālu izmantot ikdienā.

Franču izcelsmes francūzis Marks Grēgors (Marc Grégoire), kurš pirmais uzklāja teflonu uz pannas - un voilà, un radās nepielipstošo trauku pasaule! Pateicoties viņam, cepšana vairs nebija saistīta ar tīrīšanu, un pavāri visā pasaulē varēja atviegloti atvilkt elpu.

panvicka na palacinky

nepřilnavé materiály
Vai teflons ir vienīgais nelīpošais materiāls?
Tas tā nav. Tie ietver:
  • Keramiskās virsmaskas ir nedaudz mazāk nepielipīgi, bet spēj izturēt augstāku temperatūru,
  • Minerālu virsmaspiemēram, granīta, ir arī mazāk lipīgi, bet ļoti izturīgi,
  • Titāna virsmaskas apvieno izcilu izturību ar nelīpošām īpašībām un līdz ar to ilgu kalpošanas laiku.
Patiesība ir tāda, ka lielākā daļa ražotāju izstrādā un patentē savus materiālus, kuriem piemīt nelīpošas īpašības. Starp atzītiem nepielipīgu trauku ražotājiem ir šādi WMF, De Pircējs, Tefal vai Woll.

Labākās pannas ar nelīpošu virsmu saskaņā ar klientu atsauksmēm


Image
Kad izmest teflona pannu?

Vai jums mājās ir veci teflona trauki? Tad ir jāievēro piesardzība, bet ne panika. Kā jau minēts, vecākās teflona virsmas, iespējams, ir izgatavotas, izmantojot PFOA - vielu, kas, uzkarsējot ļoti augstā temperatūrā, ir saistīta ar .kancerogenitāte, endokrīni un nieru darbības traucējumi. un tas praktiski netiek izņemts no ķermeņa.

Bīstamību rada arī ilgstoša PFOA tvaiku ieelpošana. Tie sāk izdalīties pie 260 °C un, sākot no aptuveni 300 °C, var izraisīt tā saukto polimēru dūmu drudzis. Tai ir līdzīgi simptomi kā klasiskajai gripai, taču atšķirībā no tās tā tā ļoti ātri izzūd. Tomēr patiesībā šīs problēmas biežāk skar cilvēkus, kuri strādā ar PFOA rūpnieciskos uzņēmumos, kur ir diezgan izplatīta augsta temperatūra un dūmu izdalīšanās notiek ilgstošā laika periodā. Parastā ēdiena gatavošanas procesā teflona panna (ja to nepārkarsē) uzkarst līdz aptuveni 150 °C, tāpēc nepastāv drudža risks no polimēru izgarojumiem.

Tomēr, ja jūsu mājās ir mājdzīvnieks putns, vienmēr jāuzmanās, jo pat neliela PFOA tvaiku koncentrācija tam ir nāvējoša.

Taču vislielākā uzmanība jāpievērš bojāti teflona trauki! Patiesībā ir ļoti iespējams, ka virsmas daļas nokļūst gatavotajā ēdienā un no tā - jūsu gremošanas sistēmā. Tā tās izvadīs, bet kurš gan vēlas, lai organismā nonāktu teflons? Tieši tad ir labi izmest veco teflona pannu un nomainīt to pret jaunu, kas nav kaitīga jūsu veselībai.

Mūsu padoms
Lasīt arī
->
nepřilnave panve
Kā izvēlēties labāko pannu ar nelīpošu virsmu?
Ja jūs interesē, kādas ir moderno virsmu nelīpošās īpašības, kāpēc vismaz viena šāda kvalitatīva panna ir absolūti neaizstājama mūsdienu virtuvē un, pats galvenais, kā izvēlēties piemērotu pannu ar nelīpošu virsmu, lasiet tālāk.

Labākie nepielipstošie podi saskaņā ar klientu atsauksmēm


non stick pans
3 soļi drošai ēdiena gatavošanai uz pannas ar nelīpošu virsmu
Ja vēlaties, lai jūsu panna ar nelīpošu virsmu jūs priecētu gadiem ilgi, jums ir nepieciešami tikai daži vienkārši noteikumi:

  1. Izvairieties no pārkaršanas
    Neuzkarsējiet tukšu pannu un vienmēr gatavojiet uz vidējas uguns.
  2. Maigie rīki
    Aizmirstiet par metāla karotēm un virpotājiem - vienīgie īstie draugi ar nelīpošām virsmām ir koks, plastmasa vai silikons.
  3. Uzmanība bojājumu gadījumā
    Ja pamanāt, ka virsma ir saskrāpēta, trauki ir jānomaina. Neviens nevēlas, lai ēdienā nonāktu teflona vai citu nelīpošu virsmu gabaliņi.
neprilnava panvicka
Nepiedegošu trauku priekšrocības
Pateicoties modernajām tehnoloģijām un stingrajiem standartiem, mūsdienīgie nepielipīgie trauki ir droši, jo tajos nav kaitīgu vielu, piemēram, PFOA, un tiem ir arī vairākas nenoliedzamas priekšrocības:

  • Viegla lietošana
    Neadhezīvs ēdieni iekšpusē ir alumīnija korpuss, kas padara pat lielas pannas vieglas un ērtas darbam.
  • Viegla apkope
    Ēdiena paliekas viegli noslīd no virsmas, tāpēc tīrīšana aizņem tikpat daudz laika, cik šķīvja mazgāšana.
  • Pieejamība
    Neadhezīvs pannas a podi ir pieejamas dažādās cenu kategorijās, lai ikviens varētu izvēlēties.
Nelīpošas pannas

teflonova panvicka

Galīgais spriedums

Sākotnējais teflons ir piesardzīgs, taču mūsdienu nepielipīgie trauki ir izgatavoti, domājot par veselību, tāpēc jums par to nav jāuztraucas. Ja meklējat pilnīgi drošu, bet nepielipīgu risinājumu, lieliska izvēle ir .titāna pannas if podikas nodrošina izturību, ilgu kalpošanas laiku un nevainojamus gatavošanas rezultātus.

Titāna pannas

Kvalitatīvas titāna pannas


Mūsu padoms
Lasīt arī
->
titanove panve
Titāna pannas: revolūcija ēdiena gatavošanā!
Pēdējos gados titāns ir kļuvis par vienu no populārākajiem nepielipīgajiem materiāliem virtuves aprīkojumā, tostarp, protams, pannās. Uzziniet vairāk par šo revolucionāro materiālu un uzziniet, kā izvēlēties labāko titāna pannu.
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Vai ir droši izmantot teflona pannas?
Jā, tās ir drošas, ja tiek pareizi lietotas. Izvairieties no pārkaršanas virs 260 °C.
Kā pagarināt teflona pannas kalpošanas laiku?
Izmantojiet koka vai silikona piederumus un mazgājiet tos ar rokām.
Vai uz indukcijas plīts var izmantot teflona pannu?
Jā, ja tas ir marķēts kā saderīgs ar indukciju.
Kāpēc uz teflona pannas veidojas skrāpējumi?
Metāla trauku, nepareizas tīrīšanas vai uzglabāšanas dēļ.
Vai ir iespējams gatavot uz teflona pannas bez taukiem?
Jā, virsma ir nepielipīga un ļauj gatavot ēdienu bez taukiem.